Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο Δήμος Σουφλίου ξεκινά νέα συνεργασία για το καλό του τόπου του!

Το Δημαρχείο Σουφλίου, επισκέφθηκαν εχτές τα στελέχη της τράπεζας Eurobank, κύριος Χαβιάρας Κωνσταντίνος, Διευθυντής Περιφέρειας- Περιφερειακή Αγορά Α12 Έβρου- Ροδόπης, και κυρία Κελαποστόλου Αναστασία, Διευθύντρια Υποκαταστήματος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Σουφλίου παρουσιάστηκε η έναρξη συνεργασίας με το Δήμο Σουφλίου, στο πρόγραμμα « Μπροστά για την Οικογένεια», που ξεκινά από τις ακριτικές περιοχές, στον άξονα Έβρος-Καστελόριζο.

Η ανάγκη στήριξης των οικογενειών των ακριτικών αυτών περιοχών, αποτελεί το βασικό ζητούμενο του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια», που στοχεύει στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος και την έμπρακτη βοήθεια προς τις οικογένειες των ακριτικών περιοχών.

Ενδεικτικές δράσεις του προγράμματος στις οποίες εντάσσεται και η περιοχή του Δήμου Σουφλίου είναι η συνεργασία με τη Οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την υποστήριξη γονέων με νεογέννητα παιδιά ηλικίας 0-12 μηνών που διαμένουν στην Π.Ε. Έβρου. Η συνεργασία προβλέπει χορηγία εκ μέρους της Eurobank βρεφικών πακέτων για την κάλυψη βασικών αναγκών για ένα έτος, στους μόνιμους κατοίκους με νεογέννητα παιδιά, οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ακόμη, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», παρέχεται η δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης στη γραμμή 11525 για γονείς, κηδεμόνες και εφήβους, με σκοπό την ενημέρωση και καθοδήγηση των γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων για προβληματισμούς και δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνάντηση του Δημάρχου Σαμοθράκης με τον ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών παρουσία στου Χρήστου Δερμεντζόπουλου

editor

Ορεστιάδα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin

Τον ΠτΔ υποδέχθηκε ο Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης στο Αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.

admin