28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Τον Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Τσούνης για πρέσβη στην Αθήνα αντί του Τζέφρι Πάιατ, σκέφτεται ο Μπάιντεν

Το ενδεχόμενο να ορίσει έναν Ελληνοαμερικανό, τον Τζορτζ Τσούνης, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, εξετάζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Ο Τζορτζ Τσούνης, είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας ξενοδοχείων Chartwell Hotels, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο πηγές, το 2013 είχε προταθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα να υπηρετήσει ως πρέσβης στη Νορβηγία.
Η υποψηφιότητα του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία για πρέσβη στην Ελλάδα, εξετάζεται από τη Γερουσία, έπειτα από πρόταση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενεντέζ, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, με σημαντική επιρροή στη διαδικασία διορισμού πρεσβευτών αλλά και γνωστός για τη σθεναρή του στάση κατά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε περίπτωση που η εν λόγω πρόταση εγκριθεί, ο ομογενής θα αντικαταστήσει τον Τζέφρι Πάιατ στην κεφαλή της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας. Kι αυτή είναι μια εξέλιξη που ενδιαφέρει σαφώς και την περιοχή μας, αφού η Αλεξανδρούπολη έχει αποκτήσει τεράστια σημασία για τους Αμερικανούς, την χρησιμοποιούν ως βάση μεταφοράς στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων τους, ενώ εταιρείες τους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν και την πλειοψηφία των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Μην ξεχνάμε ότι ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ έχει έρθει 6 φορές μέχρι τώρα στην Αλεξανδρούπολη και συνέχεια εκφράζει τον θαυμασμό και την αγάπη του για την περιοχή μας.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Αν. Δημοσχάκης: Προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη του Έβρου είναι η ασφάλεια και η άμυνα όπως εξασφάλισε η κυβέρνηση της ΝΔ και θα συνεχίσει να το πράττει

editor

Ν. Χαρδαλιάς: Δεν πρόκειται να πέσουμε σε κάποια παγίδα προσχεδιασμένης όξυνσης της έντασης με την Τουρκία

editor

Σεισμός Ελασσόνα – Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα

editor
28/03/2024 23:56