Κοινωνία

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην έκθεση DEFEA 2021

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, πραγματοποίησε, χθες, διμερή συνάντηση με αντιπροσωπεία των ΗΠΑ αποτελούμενη από την Heidi H. Grant, Director of Defense Security Cooperation Agency (DSCA) και την Elizabeth F. Wilson, Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports & Cooperation, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, στο πλαίσιο και της πρόσφατης επικαιροποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Επιπλέον, μίλησε για τις σημαντικές συνεργασίες και δράσεις ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και την προοπτική της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας.

Related posts

Όλα τα νεότερα για τους δύο κατασκόπους από την Θράκη

editor

14 Μετάλλια & 2 Πανελλήνια ρεκόρ “μάζεψε” ο Α.Σ. ΑμεΑ “Κότινος”!

editor

Απεργούν τα delivery σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

admin