Κοινωνία Τοπικά Νέα

Καϊμακάμης Σωτήρης: Ένας Εβρίτης που μεγαλουργεί στο εξωτερικό!

Ο Καϊμακάμης Σωτήρης με καταγωγή από την Ορεστιάδα Εβρου, συγκεκριμένα από το χωριό Μεγάλη Δοξιπαρα μεγαλουργεί στο εξωτερικό και μας κάνει περήφανους!

Σπούδασε στο Ιόνιο πανεπιστήμιο στο τμήμα μουσικών σπουδών όπου αποφοίτησε με Άριστα τον Οκτώβρη του 2020 από την κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου του Λάμπη Βασιλειάδη.

Την επόμενη χρονιά έγινε αποδεκτός σε δύο πανεπιστήμια στην Αμερική με υποτροφία, από τα οποία το ένα είναι το Butler University στην Indianapolis και το δεύτερο το Bowling green state University στο Bowling Green, στην πολιτεία του Ohio, το οποίο και επέλεξε για να πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Παράλληλα με την υποτροφία του δόθηκε και θέση βοηθού καθηγητή (teaching assistant) όπου θα είναι υπεύθυνος για τη διδασκαλία πιάνου σε φοιτητές που έχουν το πιάνο ως υποχρεωτικό μάθημα.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε πολυάριθμες συναυλίες μεταξύ αυτών Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής της Ξάνθης και στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών. Προς το παρόν και μέχρι τέλη Ιουλίου εργάζεται σε μουσικό σχολείο στην Νυρεμβέργη Γερμανίας.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί  του μας ανέφερε πως στόχος του για το μέλλον είναι η επιστροφή στην πατρίδα  και η σωστή καθοδήγηση των νέων γύρω από τις σπουδές πάνω στη μουσική.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Γιαλαμάς: Ζητάμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και τους χώρους κράτησης

editor

Συνελήφθη 20χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μηνιαία δραστηριότητα αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin