22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Α. Δημοσχάκης: “Απαραίτητη η αναβαθμισμένη λειτουργία των δομών περίθαλψης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης”

Με Γραπτή Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας & Εργασίας- Κοινωνικών Υποθέσεων ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν.Δημοσχάκης αναδεικνύει το ζήτημα της αναβαθμισμένης λειτουργίας των υφιστάμενων δομών φροντίδας/περίθαλψης ατόμων τρίτης ηλικίας από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση τα ιδρύματά της, όπως το Ιωακείμειο Γηροκομείο καθώς και το Σταυρίδειο Χρονίως Πασχόντων, λειτουργούν υποδειγματικά προσφέροντας σημαντικό ανθρωπιστικό έργο, αποτελώντας προορισμό για τα άτομα τρίτης ηλικίας του Έβρου, αλλά και όλης της Β/Ελλάδας.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει το σημαντικό έργο του πρώην Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης (νυν Θεσ/νίκης) κ.κ. Άνθιμου Ρούσσα και του σημερινού Μητροπολίτη κ.κ.Άνθιμου Κουκουρίδη οι οποίοι εξασφαλίζουν την άψογη λειτουργία των δυο ιδρυμάτων, τα οποία καλύπτουν την κοινωνικά απαραίτητη φροντίδα της τρίτης ηλικίας.

Όπως αναφέρεται στις επιστολές που απέστειλε ήδη ο σημερινός Μητροπολίτης κ.κ.Άνθιμος προς τους αρμόδιους Υπουργούς, από τους 217 τροφίμους σήμερα οι 146 είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ.

Με την ανέγερση του νέου κτιρίου του Γηροκομείου και την αύξηση των κλινών σε 100 & ενόψει λειτουργίας του, καθίσταται αναγκαία η αναπροσαρμογή της υφιστάμενης σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ, με την προσθήκη 60 επιπλέον κλινών.

Υπογραμμίζεται ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν τα εν λόγω ιδρύματα και το υψηλό επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελούν θεμελιώδους σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων τρίτης ηλικίας, εάν ληφθεί υπόψιν το ποσοστό των υπερηλίκων επί του συνολικού πληθυσμού, την απόσταση των οικισμών της υπαίθρου από τα αστικά κέντρα και τις δομές υγείας.

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση:

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ Ι.Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Στην Αλεξανδρούπολη και υπό την σκέπη της τοπικής Ιεράς Μητρόπολης λειτουργούν το Ιωακείμειο Γηροκομείο και το Σταυρίδειο Χρονίως Πασχόντων τα οποία αποτελούν τις μοναδικές δομές περίθαλψης ατόμων τρίτης ηλικίας στον Νομό!

Το υψίστης σημασίας ανθρωπιστικό έργο που προσφέρουν δρομολογήθηκε από το πρώην Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης και νυν Θεσσαλονίκης κ.κ.Άνθιμο Ρούσσα και συνεχίζεται επάξια από τον σημερινό Μητροπολίτη κ.κ.Άνθιμο Κουκουρίδη.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω δομές είναι μοναδικές σε όλο τον Έβρο, διαθέτουν άριστες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένο προσωπικό & υψηλό επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καλύπτοντας τις ανάγκες όλου του Νομού καθώς επίσης και της Β/Ελλάδος, με την λίστα αναμονής να αυξάνεται συνεχώς, καταδεικνύοντας την αναγκαιότητα των υπηρεσιών τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στη σχετική επιστολή του, (επισυνάπτεται) ο Μητροπολίτης Αλεξ/πολης κ.κ.Άνθιμος, από τους 217 τροφίμους των ιδρυμάτων σήμερα, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ είναι οι 146, χωρίς ωστόσο να στερούν την εισαγωγή -φιλοξενία σε άτομα που είναι ασφαλισμένοι στην λοιπή Πρόνοια.

Με την ανέγερση του νέου κτηρίου του Γηροκομείου και την αύξηση των κλινών σε 100, καθίσταται αναγκαία η αναπροσαρμογή της υφιστάμενης σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ, με την προσθήκη 60 επιπλέον κλινών.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω ερωτάσθε:
• Προτίθεστε να προβείτε σε αναπροσαρμογή της υφιστάμενης σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ αυξάνοντας τις υφιστάμενες κλίνες κατά 60 επιπλέον, προσφέροντας σημαντική ανάσα στους ηλικιωμένους και στις οικογένειες αυτών που ήδη βρίσκονται σε λίστα αναμονής;

Πηγή: evros24

Related posts

Προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Δ.Π.Θ.

editor

Falcon Eye-3: Ξεκινά σήμερα η διμερής άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

editor

Έβρος: 70% των μαθητών της τρίτης τάξης Λυκείου έχουν εμβολιαστεί

editor
22/02/2024 16:25