18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Τσάκας (ΔΕΔΑ): “Προχωράμε σε σχεδιασμό αγωγό φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη ως την Ορεστιάδα”

Μια πολύ θετική και σημαντική ανακοίνωση για όλο το νομό Έβρου έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, στην χθεσινή εκδήλωση που έγινε στην Ξάνθη, για τα έργα επέκτασης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Συγκεκριμένα, ο κ.Τσάκας παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πολλών υπουργών, δήλωσε ότι η ΔΕΔΑ προχωράει μαζί με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο στον σχεδιασμό αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου κατά μήκος της ελληνικής συνοριογραμμής από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ορεστιάδα. Κάτι που σημαίνει φυσικά, ότι θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο και το Σουφλί με το Διδυμότειχο, που τώρα είναι εκτός στο νομό Έβρου. Είπε συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου:

“Δεν σταματάμε τα έργα μας σε αυτά που ήδη υλοποιούμε. Μετά την θετική ανταπόκριση του Πρωθυπουργού και του υπουργού μας, προχωράμε μαζί με τον Περιφερειάρχη στον σχεδιασμό αγωγού φυσικού αερίου που θα εκτείνεται σε όλη την συνοριακή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη ως την Ορεστιάδα”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΤΣΑΚΑ

Αυτά τα χαρμόσυνα νέα για το νομό Έβρου και τις πόλεις του, άκουσαν οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης που παρέστησαν στην εκδήλωση της Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ενώ απουσίαζε (άγνωστο για ποιον λόγο), ο δήμαρχος Ορεστιάδας που είναι παράλληλα και Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Μαυρίδης. Ο επικεφαλής δηλαδή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,της περιοχής δηλαδή που ξεκινούν τα έργα φυσικού αερίου με αφετηρία χθες από την Ξάνθη, απουσίασε από μια τόσο σημαντική εκδήλωση, ενώ οι δήμαρχοι των άλλων πόλεων που θα αναπτυχθούν δίκτυα διανομής στις πόλεις τους, δηλαδή οι δήμαρχοι Καβάλας κ.Μουριάδης, Ξάνθης, κ.Τσέπελης, Κομοτηνής κ.Γραβάνης και Αλεξανδρούπολης κ.Ζαμπούκης ήταν εκεί.

Την εκδήλωση όπως τονίσαμε τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την ομιλία του επεσήμανε την σημασία που έχουν για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα σημαντικά έργα ενεργειακής θωράκισης της.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΕΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Ουκρανία: Εκρήξεις στη Χερσώνα και στην Τερνόπιλ – Νέες εκρήξεις στην Οδησσό

editor

Συλλήψεις αλλοδαπών σε Ροδόπη και Ξάνθη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

editor

Ορεστιάδα: “Τρέχει” ο διαγωνισμός για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου-OPEN MALL

editor
18/04/2024 6:29