25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κομοτηνή: Συμφώνησαν πριν λίγο ΔΠΘ-δήμος Διδυμοτείχου, για την ίδρυση Σχολής Ψυχολογίας

-Κανένα σχολείο δεν θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση, αλλά ο κινηματογράφος ΟΡΦΕΑΣ και τα γραφεία της πρώην ΕΑΣ
-Ο δήμος Διδυμοτείχου πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ενοικιάσεις και διαμορφώσεις, ώστε του χρόνου τον Σεπτέμβριο να είναι όλα έτοιμα

Βγήκε τελικά… λευκός καπνός και βρέθηκε η “χρυσή τομή” για την λειτουργία Σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο του χρόνου (ακαδημαϊκό έτος 2022-2023) στην συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στην Κομοτηνή με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης και Αντιπρυτάνεις ( με τον κ.Μάρη να έχει καθοριστική συμβολή στην συζήτηση με προτάσεις για να βρεθεί λύση) και ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην Πρυτανεία του ΔΠΘ. Η συζήτηση κινήθηκε, όπως και οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, βάση των όσων πρότεινε η Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, για να ιδρυθεί η 5η έδρα στο Διδυμότειχο και να ξεκινήσει με την λειτουργία Τμήματος Ψυχολογίας. Η πολύ σημαντική εξέλιξη είναι ότι αποφασίστηκε ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ για την προσωρινή στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας. Ούτε το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο, ούτε φυσικά το 3ο Δημοτικό σχολείο. Τα μαθήματα και τα εργαστήρια θα διεξάγονται στον πρώην κινηματογράφο “ΟΡΦΕΑΣ” που θα χρησιμοποιηθεί και ως Αμφιθέατρο και στον χώρο των πρώην γραφεία των ΕΑΣ Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, για να στεγαστούν προσωρινά τουλάχιστον για 5 χρόνια η συγκεκριμένη Σχολή και οι διοικητικές της υπηρεσίες, θα πρέπει άμεσα ο δήμος Διδυμοτείχου να ξεκινήσει τις ενέργειες που είναι οι εξής:

  • Να νοικιάσει το κτίριο των πρώην γραφείων και του σούπερ μάρκετ της πάλαι ποτέ ΕΑΣ Διδυμοτείχου, στον πεζόδρομο της πόλης επί της οδού Βενιζέλου δηλαδή. Εκεί θα στεγαστούν Φοιτητική Λέσχη, οι Διοικητικές Υπηρεσίες και τα Εργαστήρια.
  • Να νοικιάσει τον πρώην κινηματογράφο “ΟΡΦΕΑΣ” για Πανεπιστημιακό Αμφιθέατρο και Συνεδριακό Κέντρο, καθώς και για την ορκωμοσία των φοιτητών.
  • Να νοικιάσει ο δήμος τον χώρο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, που θα χρησιμοποιηθεί για αίθουσα συνεδριάσεων και Γραμματεία της Σχολής.
  • Το πρώην ξενοδοχείο “Άνεσις” που παραχωρεί ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, θα γίνει Φοιτητική Εστία.

Έτσι ξεπεράστηκε ο… σκόπελος της χρησιμοποίησης σχολικών κτιρίων που τόσες αντιπαραθέσεις προκάλεσε, διχασμό και κόντρες και όλες οι δραστηριότητες της Σχολής Ψυχολογίας θα λειτουργούν στο κέντρο της πόλης του Διδυμοτείχου και θα υπάρχει η καθημερινή παρουσία και κίνηση των φοιτητών. Κάτι που σίγουρα είναι πολύ σημαντικό και θα δώσει μια ιδιαίτερη… ζωντάνια, αφού τόσο αυτοί όσο και οι Καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι, θα κινούνται στους χώρους πέριξ του πεζοδρόμου της Βενιζέλου.

Όσον αφορά την μόνιμη εγκατάσταση της Σχολής Ψυχολογίας, αυτή θα γίνει στον χώρο δίπλα στις Εργατικές Κατοικίες, όπως πρότεινε το ΔΠΘ και θα κατασκευαστεί εκεί μια μικρή Πανεπιστημιούπολη, που επίσης θα αναδείξει ολόκληρη εκείνη την περιοχή.

Ο Πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, που ήταν ο υπέρμαχος της ίδρυσης 5ης έδρας το Διδυμότειχο και μάλιστα με δική του προσωπική επιμονή αποφασίστηκε από την Σύγκλητο να ιδρυθούν οι Σχολές Ψυχολογίας και Διατροφολογίας τότε στην “πόλη των κάστρων” αν και τις διεκδικούσαν Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες μας στον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τα εξής:

  1. “Δεν θα βγούμε κανένας σήμερα από αυτή την αίθουσα, αν δεν… βγει λευκός καπνός και δεν βρούμε λύσεις”.
  2. “Το ΔΠΘ ήταν έτοιμο να λειτουργήσει και από φέτος την Σχολή Ψυχολογίας. Είχαμε έτοιμους Καθηγητές, επιστημονικό και άλλο προσωπικό να το φέρουμε στο Διδυμότειχο και να ξεκινήσουμε, αλλά έγιναν όσα όλοι γνωρίζουμε και έτσι μετατέθηκε για του χρόνου η έναρξη λειτουργίας”.
  3. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εγώ προσωπικά, θέλουμε να γίνει το Διδυμότειχο η 5η έδρα μας και να ξεκινήσει με την Σχολή Ψυχολογίας. Στη συνέχεια θα δούμε και ποιο θα είναι το δεύτερο Τμήμα”.

Για όσα συμφωνήθηκαν, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Πρύτανη κ.Πολυχρονίδη και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και ενέκρινε όσα συμφωνήθηκαν στην συνάντηση που έφερε μια νέα, πιο αισιόδοξη ημέρα στο Διδυμότειχο.

Πηγή: Evros-news.gr

 

 

Related posts

Δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες συνοδευόμενοι από την πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης επισκέφθηκαν τις Φέρες

editor

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Σε εξέλιξη με πολλά ευτράπελα οι επαναληπτικές εκλογές

admin

Δεκαπενταύγουστος 2019: Οι Έλληνες γιορτάζουν «Το Πάσχα του καλοκαιριού»

admin
25/04/2024 2:28