16 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκαν οι πρώτες «έξυπνες» πινακίδες που αποκαλύπτουν την ιστορία της πόλης

Οι πρώτες «έξυπνες» πινακίδες, οι οποίες εύκολα και γρήγορα, μέσω ενός κινητού τηλεφώνου θα ενημερώνουν τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, για την ιστορία των οδών στις οποίες περπατούν, τοποθετήθηκαν το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία που «κρύβεται» πίσω από κομβικούς δρόμους θα αρχίσει να αποκαλύπτεται μέσα από τις περίπου 450 πινακίδες, οι οποίες ξεκίνησαν να τοποθετούνται σταδιακά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με χορηγία της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Η αρχή έγινε από τμήματα των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως, όπου οι συγκεκριμένες πινακίδες, που ενσωματώνουν τη χρήση QR- Code και ετικετών NFC (Near Field Communication) δίνουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες για την οδό καθώς και μια σύντομη ιστορική περιγραφή.

«Όλοι απολαμβάνουμε τη βόλτα μας στην Τσιμισκή, όμως ξέρουμε ποιος ήταν και γιατί ονομάστηκε έτσι η κεντρικότερη οδός της πόλης; Αυτό έρχεται να επιλύσει σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης τοποθετώντας “έξυπνες” πινακίδες αρχικά στο ιστορικό κέντρο και σταδιακά σε όλο τον δήμο. Οι πινακίδες δίνουν πληροφορίες για τις ονομασίες οδών που αφορούν πρόσωπα ή ιστορικά γεγονότα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη πληροφορία έλειπε από την πόλη της Θεσσαλονίκης που «κουβαλάει» μια ιστορία 24 αιώνων.

Εκ μέρους της εταιρείας Μασούτη, ο διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού Σάββας Τορτοπίδης υποστήριξε πως το σύνολο των πινακίδων θα τοποθετηθούν μέσα στο καλοκαίρι και πως «με χαρά αποδεχτήκαμε την ιδέα του δημάρχου για να δημιουργηθούν οι πινακίδες, τις οποίες και μετατρέψαμε σε έξυπνες. Μέσα απ’ αυτή τη δράση, κάναμε ως εταιρεία ένα βήμα παραπέρα, εκσυγχρονίζοντας υποδομές της πόλης, εφαρμόζοντας τεχνολογικές καινοτομίες και επιβεβαιώνοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά».

Related posts

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Bright Star 21» στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

editor

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα αποκτήσει ο Δήμο Ορεστιάδας

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor
16/04/2024 23:46