29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διδυμότειχο: Δεν θα λειτουργήσει φέτος η σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Σταματούν προσωρινά τα σχέδια για τη λειτουργία της νέα σχολής Ψυχολογίας που ετοιμαζόταν να ιδρυθεί στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Την αλλαγή αυτή, την ανακοίνωσε εχτές ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος μετά από την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο του Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χαζηγιάννογλου στο Διδυμότειχο. Να τονίσουμε πως ο Υφυπουργός Παιδείας, βρέθηκε για τρίτη φορά στο Διδυμότειχο για να συζητηθεί το θέμα της σχολής, γεγονός το οποίο δείχνει το ενδιαφέρον του για τις σχολές στον ακριτικό Έβρο.

Παράλληλα η πρώτη στάση που έκανε εχτές ο κ. Συρίγος ήταν η Κομοτηνή, όπου και επισκέφτηκε τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ο οποίος του δήλωσε πως υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ του ΔΠΘ και του δημάρχου του Διδυμοτείχου και για αυτόν τον λόγο ακόμη δεν έχει βρεθεί μια λύση για να στεγαστεί έστω και προσωρινά κάπου η σχολή.

Ο Υφυπουργός Παιδείας παρόλα αυτά επεσήμανε πως, στις επόμενες 15 ημέρες θα φροντίσει και ο ίδιος να βοηθήσει στις σχέσεις του δημάρχου του Διδυμοτείχου και του ΔΠΘ έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση για τη στέγαση της σχολής. Ενώ τόνισε ο ίδιος πως η σχολή θα ιδρυθεί στο Διδυμότειχου του χρόνου και όχι σε κάποια άλλη πόλη, όπως είχε προτείνει και η Σύγκλητος του ΔΠΘ ώς έσχατη λύση.

Πάντως φέτος “έχασαν μέσα από τα χέρια τους” τόσο οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου αλλά και το νομού Έβρου μια μεγάλη ευκαιρία καθώς μια τέτοια πολυσυζητημένη σχολή η οποία θα προσέλκυε αρκετούς φοιτητές. Για τη σχολή της νοσηλευτικής ωστόσο ο κ. Συρίγος δεν απάντησε για το αν θα μείνει στο Διδυμότειχο ή αν θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη του χρόνου.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ροδόπη: Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

editor

ΑΔΕΔΥ ΕΒΡΟΥ: Κάλεσμα για την απεργία

admin

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

editor
29/03/2024 1:12