28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Τον Έβρο θα ξανά επισκεφτεί ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Τον Έβρο και συγκεκριμένα το Διδυμότειχο επισκέπτεται σήμερα από ώρα σε ώρα, ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, με κύριο στόχο να βρεθεί επιτέλους μια λύση για το που τελικά θα στεγαστεί η Σχολή της Ψυχολογίας.

Εδώ και καιρό συνεχίζονται ακατάπαυστα οι αντιδράσεις γονέων, συλλόγων αλλά και καθηγητών κυρίως για τη λύση που πρότεινε ο δήμαρχος του Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου για να στεγαστεί η σχολή στο 3ο Δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου με συνεχείς επιστολές προσπαθεί να προστατέψει το σχολείο αλλά και το μέλλον των παιδιών τους σύμφωνα με τους ίδιους. Από την άλλη πλευρά η σύγκλητος του ΔΠΘ παρουσίασε μια άλλη λύση, να τοποθετηθεί το Τμήμα Ψυχολογίας, προσωρινά στο 1ο Γυμνάσιο και στο πίσω χώρο που λειτουργεί ως παράρτημα του Λυκείου και όχι στο 3ο Δημοτικό σχολείου Διδυμοτείχου.

Ωστόσο εχτές 23 Ιουνίου, ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου ξανά έστειλε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους αρχηγούς και τα μέλη των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου ώστε να “σημειώσουν” τις θέσεις τους για το ζήτημα.

Παράλληλα ως μια έσχατη λύση που πρότεινε η σύγκλητος του ΔΠΘ στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση είναι να μεταφερθεί η σχολή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης η οποία διαθέτει όλες τις κατάλληλες υποδομές που χρειάζονται.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλλάζει η ράμπα μπροστά από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

editor

Επιστολή για νομιμοποίηση των καλυβών στο Δέλτα Έβρου στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη

editor

Έβρος: Σύλληψη αλλοδαπού που οδηγούσε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες

editor
28/03/2024 14:23