29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πώς το Σουφλί ενέπνευσε τον οίκο Dior – Ενδεχόμενο μόνιμης συνεργασίας με τοπικό υφαντουργείο (video)

Το λαμπρό υπερθέαμα της επίδειξης μόδας του Οίκου Dior προβλήθηκε ζωντανά και στο Σουφλί, διότι είναι ένα από τα τρία μέρη που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης αλλά και σύνδεσης του οίκου μόδας με τις τοπικές πρώτες ύλες.

Για τη συλλογή Cruise 2022 του Dior, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επέλεξε να εξερευνήσει επισκεφθεί τρεις ελληνικές πόλεις: Άργος, Σουφλί και Καλαμάτα.

Εμπνευσμένη από τον πλούτο των μουσείων τους και τη λεπτή γνώση που συντηρούν, η καλλιτεχνική διευθύντρια των γυναικείων συλλογών Dior θέλησε, με αφορμή αυτή την επίδειξη Dior, να συνομιλήσει με τοπικούς τεχνίτες και ατελιέ, τιμώντας πανηγυρικά τις πολύτιμες τεχνικές τους.

Άλλη συναρπαστική σύνδεση με πολιτιστικούς χώρους: τα εργοστάσια μεταξιού στο Σουφλί, και ένα μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη του μεταξιού στην ίδια πόλη – πατρογονικό επίκεντρο της παραγωγής μεταξιού στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – όπου διαιωνίζεται η παραδοσιακή τεχνική της ύφανσης του μεταξιού με αργαλειό ζακάρ. Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι θέλησε να αναδείξει αυτή την πανάρχαια γνώση στη συλλογή Dior Cruise 2022, κυρίως μέσα από την επανερμηνεία των εμβληματικών μοτίβων του οίκου, όπως είναι οι ρίγες και το πιε ντε πουλ.

Παράλληλα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δείγματα από υφαντουργείο στο Σουφλί έχει ζητήσει ο οίκος Dior, με το ενδεχόμενο μόνιμης συνεργασίας να είναι πιθανό.

Η πρώτη επαφή έγινε το περασμένο Νοέμβριο, με την επίσκεψη της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου Μαρίας Γκράτσια Κιουρί στο Σουφλί, από όπου οπου πηρε και τα δείγματα.

«Μας έδωσαν να βγάλουμε ένα δικό τους σχέδιο και κάναμε κάποιες μετατροπές – το βγάλαμε ακριβώς όπως το ήθελαν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφαντουργός Κώστας Μουχταρίδης.

Με ένα κλικ εδώ μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο. Ενώ παρακάτω ακολουθεί και η επίδειξη μόδας από τον Οίκο Dior:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Απίστευτο: Αγνοούνται… εκλογικοί σάκοι στο Ηράκλειο – «Κόλλησε» η καταμέτρηση

admin

Απάντηση από την Περιφέρεια περιμένει η Εστίαση Έβρου για ένταξη της σε ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης

editor

Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Άσκησης «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21» (φωτο)

editor
29/03/2024 8:00