19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Συζυγοκτονία- Γλυκά Νερά: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 33χρονος δράστης

Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ κρατείται ο 33χρονος συζυγοκτόνος ο οποίος χθες ομολόγησε ότι ήταν τελικά ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της δικογραφίας σε βάρος του, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα. Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί και ο 33χρονος  δράστης για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Έπειτα θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία για να απολογηθεί από την επόμενη εβδομάδα.

Βάσει των ισχυρισμών του πιλότου το ζευγάρι είχε προστριβές και το βράδυ της δολοφονίας είχαν τσακωθεί. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι η άτυχη γυναίκα τον απειλούσε ότι θα έφευγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί της και το βρέφος.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν επίσης ότι τη νύχτα της 11ης Μαΐου το ζευγάρι αντάλλασσε γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα, με τη νεαρή Βρετανίδα να απευθύνει τη λέξη «stupid» (ανόητε) στον σύζυγό της και μετέπειτα δολοφόνο της.

Η ανακολουθία ανάμεσα στην πραγματική ώρα θανάτου και στη ληστεία που υποτίθεται ότι έγινε, όπως είχε ισχυριστεί αρχικά ο δράστης, ήταν η πρώτη ένδειξη ότι το σενάριο έχει κενά.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαν προκύψει πολυάριθμα επιβαρυντικά στοιχεία που «φωτογράφισαν» τον συζυγοκτόνο.

Ειδικότερα ο χρόνος αφαίρεσης της κάρτας μνήμης στο σπίτι του ζευγαριού δεν συνέπιπτε με τα όσα έχει καταθέσει ο πιλότος. Επιπλέον, βάσει των αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος ήταν δεμένος χειροπόδαρα από τους δράστες, το κινητό του κατέγραφε δραστηριότητα και συγκεκριμένα ανθρώπινη κίνηση. Περαιτέρω, το βιομετρικό ρολόι-κινητό της νεαρής κοπέλας κατέγραφε ότι είχε ακόμη παλμούς τη στιγμή που θα έπρεπε να ήταν ήδη νεκρή σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 33χρονος.

Μια ελληνική υπόθεση του αθλητή «Πιστόριους»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά  ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης υποστήριξε πως βλέπουμε μια ελληνική υπόθεση του αθλητή «Πιστόριους».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά τον Μάιο, του αποκάλυψαν από τη πρώτη στιγμή πως είχαν την αίσθηση ότι ο δράστης είναι ο σύζυγος.

Μάλιστα όπως είπε, σύμφωνα με την εμπειρία τους, πολύ σπάνια η πρώτη εντύπωση των συναδέλφων του είναι λανθασμένη.

«Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ ‘ψαγμένο’. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του», εξήγησε.

«Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Καρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά», πρόσθεσε.

Ο κ. Καλλιακμάνης πρόσθεσε ότι ο συνάδελφος αστυνομικός εκείνη τη στιγμή είδε την περίεργη συμπεριφορά του δράστη και πήρε το παιδί από τα χέρια του.

Για το αν ο δράστης ήταν δεμένος από άλλο πρόσωπο ή δέθηκε μόνος του, ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι ένας άλλος συνάδελφος αστυνομικός που βρέθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά του είπε ότι «μου έλεγε πνιχτά ‘λύσε με, πνίγομαι, του έκοψα γρήγορα τους σπάγκους, χωρίς να μπορέσω να αντιληφθώ αν κρατούσε τους κόμπους, χωρίς στην ουσία να είναι δεμένος ή όχι, κανονικά».

Όσον αφορά το σπίτι, ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι δεν θύμιζε διάρρηξη. «Τα ρούχα της ντουλάπας ήταν ριγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί πως ήταν ληστεία. Τους είπε ο πιλότος ότι τα χρήματα ήταν στο κουτί του επιτραπέζιου Monopoly και οι υποτιθέμενοι δράστες άνοιξαν μόνο το επιτραπέζιο;», αναρωτήθηκε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Καβάλα: Σύλληψη 25χρονου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

editor

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν με 180 επιπλέον πυροσβέστες

editor

Με αγιασμό ξεκίνησε την λειτουργία της η ανανεωμένη Παιδική Κατασκήνωση Μάκρης του δήμου Αλεξανδρούπολης (φωτορεπορτάζ)

editor
19/04/2024 15:57