28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” πηγαίνει στην Ορεστιάδα

Την Τρίτη 22 Ιουνίου και την Τετάρτη 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Ορεστιάδας, για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, το Δήμο Ορεστιάδας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τoν Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός», τον Εθελοντικό Αιμοδοτικό  Σύλλογο Λεπτής «Άγιος Σπυρίδων», τον Σύλλογο Αιμοδοσίας Πενταλόφου «Σταγόνες Ζωής» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοφανείς ελλείψεις που έχουν προκύψει στα αποθέματα αίματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της πανδημίας Covid-19, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εντείνει τις ήδη υφιστάμενες δράσεις του σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΕΑ, από 1.500 αιμοληψίες/ημέρα, πλέον υλοποιούνται μόλις 800/ημέρα. Με δεδομένη, λοιπόν, την κάθετη πτώση των αιμοληψιών  και αναγνωρίζοντας την άμεση και επείγουσα ανάγκη ενίσχυσής τους, ο Οργανισμός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ενώνει τις δυνάμεις του με φορείς, εθελοντές και οργανισμούς, προκειμένου να συμβάλει σε αυτή την τόσο σημαντική και επείγουσα ανάγκη.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αναλυτικές Πληροφορίες:

  • Τοποθεσία: Κεντρική Πλατεία Δήμου Ορεστιάδας
  • Ημέρες διεξαγωγής της δράσης:  Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
  • Ωράριο Λειτουργίας: 09:30 π.μ. – 13:30 μ.μ
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2551352001-2 Τμήμα Αιμοδοσίας Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
  • Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής τους, όπως αυτοί ορίζονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α., συγκεκριμένα:

  • Ραντεβού προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού
  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο των αιμοδοτών και αντισηψία στα χέρια
  • Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας σε κάθε αιμοδότη
  • Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοληψίας, αλλά και σε όλη την οργάνωση του χώρου

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α., οι αποδέκτες των εμβολίων Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna και AstraZeneca μπορούν να αιμοδοτήσουν, εφόσον αισθάνονται καλά, έπειτα από 2-3 εικοσιτετράωρα.

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II».

Ακολουθεί και η σχετικά αφίσα της εθελοντικής αιμοδοσίας:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αντιδρά η Εκκλησία: Θα ανοίξουν κανονικά οι ναοί τα Θεοφάνεια, λέει η Ιερά Σύνοδος

editor

Κλειστά από το μεσημέρι τα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων στον Έβρο

editor

31 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

admin
28/03/2024 9:55