24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σοκάρoυν οι ελλείψεις στις υποδομές & στα σχολικά κτίρια της Αλεξανδρούπολης – Απούσα η Δημοτική Αρχή (video)

Σαν κεραυνός εν αιθρία “έσκασαν” οι είδησεις που προέκυψαν από τις σημερινές δηλώσεις που έκαναν στα τοπικά ΜΜΕ, οι εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αλεξανδρούπολης “Γεώργιος Βιζυηνός”, οι οποίες αφορούσαν τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στα κτίρια των σχολικών μονάδων στην Αλεξανδρούπολη.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών κ. Ζωή Κάλτσου, τόνισε στις δηλώσεις της, την έλλειψη σχολικής στέγης, το οποίο χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης άμεσα. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης αφορά και τα νηπιαγωγεία, τα οποία στεγάζονται αυτή τη στιγμή σε αποθήκες, σε παλιά κτίρια αλλά και σε ενοικιαζόμενους χώρους τα οποία δεν διαθέτουν κάποια από αυτά, αυλές και τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής. Σύμφωνα και με την ίδια, η πόλη της Καβάλας έχει τον ίδιο πληθυσμό μαθητών και διαθέτει τα διπλάσια σχολεία.

Επεσήμανε μεταξύ των άλλων πως “Είναι απαράδεκτο οι μαθητές να στοιβάζονται σε μικρούς χώρους”.

Αυτό που σοκάρει μέσα σε όλα αυτά που ανέφερε είναι πως υπάρχουν αίθουσες που προοριζόταν αρχικά για χρήση πολλαπλών χρήσεων και τώρα εκεί λειτουργεί το ολοήμερο!

Παράλληλα το λόγο πήρε και ο κ. Πλουμίδης Χρήστος που είναι μέλος του συλλόγου ο οποίος επικεντρώθηκε στο 13ο Δημοτικό σχολείο για το οποίο έχει βγει το ΦΕΚ από το 2006 και ακόμη παραμένει ένα σχολείο “φάντασμα”. Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν έχει βρεθεί ακόμη χώρος να στεγαστεί αλλά και η νέα Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για την αύξηση των παιδιών που έχει σημειωθεί και για τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία.

Χαρακτηριστικα είπε πως “Είχαμε συζήτει μια πρώτη συνάντηση με την παρούσα δημοτική αρχή και απλά είχε γίνει μια πρώτη τυπική συνάντηση, έπειτα ακολούθησε μετά από καιρό και με πολύ προσπάθεια μια δεύτερη συνάντηση από την οποία μείναμε έκπληκτοι! Μας είχαν ενημερώσει πως είχαμε μόνο 30 λεπτά για συζήτηση και τα 25 λεπτά ακούγαμε για τα σχέδια της δημοτικής αρχής. Στα 25 λεπτά που είχαμε, δεν είχε γίνει καθόλου αναφορά για το 13 Δημοτικό σχολείο για το οποίο είχαμε πάει εξαρχής!”

Aκούστε παρακάτω όλες τις δηλώσεις που έκανε η Πρόεδρος αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αλεξανδρούπολης από την αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Έβρου:

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

2,9 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ σε περιοχές του βόρειου Έβρου μέσω του προγράμματος LEADER

editor

Η ΕΛΣΤΑΤ ζητά τομεάρχες σε όλη την Ελλάδα και τον Έβρο

editor

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης

editor
24/04/2024 21:46