6 Ιουλίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το 1ο σχολείο στον Έβρο που οι μαθητές το μεταμόρφωσαν σε… Μουσείο!

Πλέον το 2ο Δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου δεν θυμίζει σχολείο με την καλή έννοια φυσικά! Οι μαθητές του σχολείου με την φαντασία τους και την δυναμική τους, δημιούργησαν κάτι πολύ πρωτότυπο!

Με έναν ευφάνταστο τρόπο αποφάσισαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μετέτρεψαν, με την αρωγή των δασκάλων τους, τους διαδρόμους του σχολείου σε μουσείο.

Οι μαθητές, δημιουργοί και επισκέπτες συνάμα, συναντώνται στους διαδρόμους με τις ηγετικές μορφές του Αγώνα, τους Φιλέλληνες, τα τοπωνύμια, τους θρύλους, τους χορούς και τα τραγούδια της κλεφτουριάς.

Ένας νέος χώρος πολιτισμού και παράδοσης, βρήκε “στέγη” στο 2ο Δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου με την βοήθεια των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζουν να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα βοηθούν τα παιδιά να δημουργούν κάθε μέρα κάτι διαφορετικό!

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Σοβαρός τραυματισμός εργάτη στον φράχτη του Έβρου – Ανετράπη όχημα (φωτο)

editor

Διαδικτυακή συναυλία με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Βερόνικα Δαβάκη από την Περιφέρεια ΑΜΘ για την ενίσχυση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

admin

Δέματα “αγάπης” δόθηκαν σε 200 οικογένειες σε Αλεξανδρούπολη & Φέρες

editor
06/07/2022 9:53