20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σάλος στις Φέρες: Αυτόφορω αυτοδιοικητικών διότι στεκόταν “εμπόδιο” στις εργασίες για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ (video)

“Τείχος” έστησαν αυτοδιοικητικοί στις Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης, όταν αποφάσισαν να εμποδίσουν την είσοδο σε οχήματα του δήμου, με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή ΚΔΑΠ ΜΕΑ στη θέση του Α’ Παιδικού Σταθμού Φερών.

“Τρέχουν” οι εξελίξεις γύρω από το θέμα που έχει ανακύψει έδω και μέρες, το οποίο αφορά την απόφαση δημιουργίας ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο χώρο του Α’ παιδικού σταθμού Φερών. Οι αντιδράσεις προέρχονται από αυτοδιοικητικούς αλλά και κάποιους γονείς οι οποίοι δεν θέλουν να συστεγαστούν οι δύο σταθμοί. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχει αποφασιστεί να συστεγαστούν τα παιδιά του Α’ και του Β’ παιδικού σταθμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και της Δέλτα Τηλεόρασης, οι αστυνομικές αρχές στι Φέρες, προχώρησαν στη διαδικασία του αυτοφώρου, του Δημοτικού Συμβούλου Φερών κ. Βάσου Παντελίδη και της Προέδρου της τοπικής κοινότητας Καβησού κ. Ευαγγελίας Κουρτέση.

Από την πλευρά ο κ. Βάσος Παντελίδης δήλωσε πως “Δεν αφήνουμε να ξεφορτώσουνε τα υλικά για να ξεκινησουν οι εργασίες της νέας δομής”. Αλλά και η κ. Ευαγγελία Κουρτέση τόνισε πως “Πρέπει να μας ρωτάνε για αυτά που σχεδιάζουν, όταν δεν μας ρωτάνε τέτοια πράγματα θα υπάρχουν.”

Και οι δύο τόνισαν πως η τοπική κοινωνία δεν είναι αντίθετη στη δημιουργία της νέας δομής ωστόσο επεσήμαναν πως ως Διοικητικό Συμβούλιο θα έπρεπε να ερωτηθούν, για να εκφράσουν και ο ίδιοι τις απόψεις τους. Στα ίδια πλαίσια απόψεων βρίσκεται και ο κ. Νικόλαος Γκότσης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως “δεν μπορούμε να δώσουμε λύση καταστρέφοντας έναν άλλο θεσμό”.

Παρακατω ακολουθεί και σχετικό ρεποτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Aποκρουστικές εικόνες στην περιοχή Θερμών στο νησί της Σαμοθράκης (φωτο)

editor

Λιμάνια Αλεξανδρούπολης – Καβάλας: Σε 20 μέρες η λίστα των τελικών υποψηφίων

editor

Πώς δυο σχολεία στην Καβάλα έκαναν πράξη τον σεβασμό στη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου

editor
20/04/2024 4:58