24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Aποκρουστικές εικόνες στην περιοχή Θερμών στο νησί της Σαμοθράκης (φωτο)

Κάποιες φορές τα λόγια είναι περιττά, γιατί οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Οι εικόνες από την περιοχή των Θερμών στο νησί της Σαμοθράκης, δείχνουν πολύ αρνητικές αλλά και συνάμα αποκρουστικές, για την συγκεκριμένη περιοχή.

Το νησί της Σαμοθράκης είναι ένα προικισμένο νησί με πολλές ομορφιές. Υπάρχουν σε αυτό, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι όπως το επιβλητικό Ιερό των Μεγάλων Θεών, τα πανέμορφα χωριά του, αλλά και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του. Όλα αυτά είναι “διαμάντια” που από μόνα τους αποτελούν ένα τεράστιο τουριστικό “δόλωμα” για την προβολή του νησιού.

Στο νησί υπάρχουν όμως και ιαματικές πηγές που και αυτές αποτελούν ένα φυσικό “θησαυρό”. Οι ιαματικές πηγές λοιπόν έπρεπε να αποτελούν τα βασικά “εφόδια” για την τουριστική προβολή του νησιού της Σαμοθράκης, όμως κανένας όπως φαίνεται δεν στρέφει το βλέμμα του προς εκείνο το μέρος του νησιού.

Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Θερμών Σαμοθράκης έκανε μια σχετική ανάρτηση στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου και ζητάει τα… αυτονόητα. Στα βασικά αιτήματα τους, είναι η αναβάθμιση του κάμπινγκ και των Ιαματικών Λουτρών στα Θέρμα.

Από τις παρακάτω εικόνες όπως θα αντιληφθείτε και μόνοι σας, “κυριαρχεί” η απογοήτευση, διότι το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και οι πρώτοι τουρίστες θα αρχίσουν να φτάνουν στο νησί. Μια τέτοια κακή εικόνα, μόνο απορία μπορεί να προκαλέσει στον επισκέπτη είτε είναι ντόπιος είτε ξένος.

Παλιά τα Θέρμα ήταν χώρος αναψυχής αλλά και θεραπείας λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του νερού, ενώ τώρα έχουν “μαραζώσει”.

Ο χρόνος δυστυχώς δεν κάνει εκπτώσεις για τον λόγο αυτόν, καλό θα ήταν να αναβαθμιστεί ο χώρος και να του δοθεί το ενδιαφέρον και η προσοχή που του χρειάζεται.

Παρακάτω ακολουθούν και φωτογραφίες που θυμίζουν “κακή” ταινία όπως και η σχετική ανάρτηση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων και Επαγγελματιών Θερμών Σαμοθράκης:

“Ο σκοπός του συλλόγου μας είναι να βελτιώνει το επίπεδο ζωής των κατοίκων ,να βοηθάει στην λύση των προβλημάτων των επαγγελματιών,να αναβαθμιζει το επίπεδο του τουρισμού μας και να εξωραΐζει τον οικισμό και την περιοχή !!! Δεν μας ενδιαφέρουν τα εκάστοτε πρόσωπα αλλά οι θεσμοί και οι αρμοδιότητες αυτών …(το αναφέρουμε για να προλάβουμε τα κακώς κείμενα).

Δεν ζητάμε free WiFi, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και φίλτρα αέρα τύπου Μπακογιάννη.
Ζητάμε τα αυτονόητα… Καθαρό νερό να προσφέρουμε στους τουρίστες.

Φροντίδα και κλάδεμα των πλατανιών να μην πέφτουν σε τουρίστες και επιχειρήσεις κόβοντας το ρεύμα στη μέση της σεζόν. Παιδική χαρά να παίζουν τα παιδιά μας αλλά και των επισκεπτών.

Αναβάθμιση του καμπινκ και τον ιαματικών μέσω χρηματοδοτήσεων προγραμμάτων τύπου ΕΣΠΑ έτσι ώστε να παραμείνουν δημοτική περιουσία δηλαδή των Σαμοθρακιτων.

Παραδείγματα αντίστοιχων δήμων πολλά, βλέπε Πόζαρ, Πατρα αιγιαλούς και πάρκα. Εαν νομίζετε ότι είναι δυσφήμιση οι φωτογραφίες του καμπινκ πλατιά και των Θερμών 13 Ιουνίου 2021 κάνετε λάθος… είναι η πραγματικότητα και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εξ’ αρχής!!!”

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Φεστιβάλ Δράμας: Ανανεώθηκε η θητεία του Γιάννη Σακαρίδη

editor

Αρνητές των self test και στον Έβρο – Τι αναφέρει η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου

editor

Έβρος: Οι καρδιακοί παλμοί πρόδωσαν μετανάστες που επιχείρησαν να μπουν παράνομα, κρυμμένοι σε φορτηγό

editor
24/04/2024 7:20