Κοινωνία

Στα εγκαίνια του περιφερειακού κοινοτικού Ιατρείου, στο Συρράκο Βορείων Τζουμέρκων, ο ΥΦΕΘΑ Αλ. Στεφανής

Στην τελετή εγκαινίων του περιφερειακού κοινοτικού Ιατρείου, στο Συρράκο Βορείων Τζουμέρκων, στα Ιωάννινα παραβρέθηκε χθες υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Το σύνολο της δαπάνης για τη δημιουργία του σύγχρονου ιατρείου, που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο «Κώστας Κρυστάλλης», ανέλαβε η φιλανθρωπική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Axion Hellas.

Τα εγκαίνια του ιατρείου αποτελούν την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στην ιστορική κοινότητα Συρράκου. Στην τελετή, εκτός του ο υφυπουργού Εθνικής Άμυνας παρέστησαν ακόμα ο πρόεδρος της κοινότητας Συρράκου Βορείων Τζουμέρκων Γεώργιος Βαΐτσης και η Πρόεδρος της Axion Hellas Αίγλη Ζέλου.

«Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, όπου το υγειονομικό σύστημα της χώρας δοκιμάζεται υπέρμετρα από την πανδημία του κορωνοϊού, η δωρεά της Axion Hellas αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία, καθώς εξασφαλίζει την υγεία και προάγει την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο των πολιτών», τόνισε  μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανής, στον χαιρετισμό του.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ηρωικό αγώνα των κατοίκων του Συρράκου και την ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού τους από τους Τούρκους, που «κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στις θυσίες που προσέφερε το γένος στον αγώνα της Παλιγγενεσίας, συμβολίζοντας διαχρονικά το ανεξάντλητο και ακατάπαυστο αγωνιστικό πάθος μας για την υπεράσπιση των ιδεωδών του ελληνισμού, των ιδεωδών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Η πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους κατακτητές θα αποτελεί πάντα ιερή παρακαταθήκη της ιστορικής μας κληρονομιάς, την οποία οφείλουμε να διατηρούμε βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη, ως κορυφαίο παράδειγμα αντίστασης και αγώνα ενάντια σε κάθε είδους υποτέλεια, αλλά και ως υπόδειγμα δύναμης ενός λαού που υπερασπίζεται την εθνική του κυριαρχία με αυτοθυσία και αποφασιστικότητα.

Υπό αυτή την έννοια, η προσήλωση στις αξίες και τις παραδόσεις μας, ο αλληλοσεβασμός και η αταλάντευτη αποφασιστικότητά μας – αδιακρίτως πολιτικών ή ιδεολογικών διαφορών – αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την εθνική μας προοπτική», επισήμανε περαιτέρω.

«Διάγουμε μια περίοδο, στην οποία έχουν διαμορφωθεί εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο της Ελλάδας, συνθήκες που επιβάλλουν παράλληλα με την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, να προτάσσεται η διπλωματική προσπάθεια της χώρας στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Έχουμε την υποχρέωση να εκπέμπουμε παντού το μήνυμα ότι η χώρα διαθέτει σύγχρονες, αποτελεσματικές και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η χώρα διαθέτει τους πόρους, τους ανθρώπους, μα πάνω από όλα τη θέληση να αφήσει πίσω τις δυσκολίες και τη μιζέρια και να κάνει άλματα προόδου στηριζόμενη στις αστείρευτες δημιουργικές ικανότητες των πολιτών της.

Έχουμε μπει σε μια εποχή ανόδου και ευημερίας και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε, με σκληρή δουλειά και με τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες, ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε θαύματα», κατέληξε,.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Πλατείας Ηρώων, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες κατά τους εθνικούς αγώνες, κατοίκους του Συρράκου.

Related posts

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε χωριά του δήμου Σουφλίου

editor

Κορωνοϊός: 821 κρούσματα σε όλη τη χώρα

admin

Στο ΠΓΝΑ με βαριά τραύματα νοσηλεύεται 17χρονος που έπεσε θύμα ληστείας

editor