25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη του Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα (φωτο)

Eχτές Τρίτη 8 Ιουνίου, επισκέφτηκε την πόλη της Αλεξανδρούπολης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Σπύρος Πατέρας, με σκοπό να συζητηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τον ΟΣΕ και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Πρώτη συνάντηση του κ. Πατέρα, ήταν τα γραφεία του ΟΛΑ, όπου εκεί βρισκόταν ο Πρόεδρος του ΟΛΑ κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. Ο πρόεδρος του ΟΛΑ, τον ενημέρωσε για τις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά και για αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η επίσκεψη του Προέδρου-Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ, γίνεται σε μια χρονική περίοδο όπου επίκειται η εντατικοποίηση της χρήσης του σιδηροδρόμου από τον ΟΛΑ, για διάφορα φορτία από και προς την Ρουμανία και την Βουλγαρία, ενώ παράλληλα δρομολογείται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου του Έβρου (Αλεξανδρούπολη-Πύθειο και Πύθειο Ορμένιο) με ηλεκτροκίνηση.

Ενώ ο Πρόεδρος του ΟΛΑ μετά την συνάντηση του με τον κ. Σπύρο Πατέρα, σε προσωπικό του λογαριασμό έγραψε χαρακτηριστικά:

“Είναι προφανές πλέον ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί για τον λιμένα τον σημαντικότερο και ισχυρότερο βραχίονα στην επίτευξη στρατηγικού βάθους σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη!”

Η πιο σημαντική συμφωνία κατά την χθεσινή τους συνάντηση ήταν η σύνδεση του σιδηροδρόμου της Αλεξανδρούπολης με το αερόδρομιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Σπύρο Πατέρα, σε ένα σημείο μεγάλης σημασίας, στον Γαλλικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος παραμένει αναξοιοποίητος εδώ χρόνια τώρα.

Μεταξύ των άλλων συζήτησαν την ανάγκη αύξησης των δρομολογίων των επιβατικών συρμών στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, καθώς και την ενίσχυση με προσωπικό για την υποστήριξη του συνολικού έργου αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα ο κ. Πέτροβιτς ζήτησε από τον κ. Πατέρα, στις μελέτες αναπαλαίωσης και αξιοποίησης των ιστορικών κτιρίων, εκτός από το Γαλλικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αλεξανδρούπολης, να συμπεριληφθούν και οι σταθμοί Πυθίου και Διδυμοτείχου.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Νέα αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης από την Aegean

editor

Η μελωδία της ευτυχίας

editor

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στα παιδιά του νησιού της Σαμοθράκης

editor
25/04/2024 18:45