17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Κάποιοι φρόντισαν να θυμίζει σκουπιδότοπο η νέα παραλιακή της Αλεξανδρούπολης

Σκηνικό χάους άφησαν πίσω τους όσοι βρέθηκαν στην νέα παραλιακή της Αλεξανδρούπολης, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Αφού ήπιαν για τα καλά… τις μπύρες τους, δεν είχαν τι να τις κάνουν και τις παράτησαν… με σκοπό να της μαζέψει πάλι το συνεργείο καθαρισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Φίλη του e-evros.gr μας καταγγέλει την παραπάνω άθλια εικόνα όπου η περιοχή θυμίζει «βομβαρδισμένο τοπίο» από τα σκουπίδια, τα κουτάκια αλκοόλ, τα πλαστικά και όλα όσα πετάχτηκαν στο έδαφος από κάποιους επιτήδειους.

Η καταγγέλουσα αγανακτισμένη το πρωί της Δευτέρα 7 Ιουνίου, βλέποντας την εικόνα έγραψε χαρακτηριστικά στο e-evros.gr: “Αφου πέρασαν ωραία με την παρέα τους και καλά έκαναν, άφησαν τα σημάδια τους. Άραγε υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων σε εκείνο το σημείο; Και αν δεν υπάρχουν, που κακώς δεν υπάρχουν, ήταν μεγάλος κόπος να τα βάλουν σε μια σακούλα και να τα πετάξουν πιο πέρα;”

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η νέα παραλιακή έχει γίνει από τότε που ολοκληρώθηκε σημείο συγκέντρωσης πολιτών, οι οποίο είτε κάνουν την βόλτα τους, είτε κάθονται και απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα. Δεν είναι κρίμα λοιπόν ενώ έχουμε μια νέα παραλιακή να αδιαφορούμε για αυτήν; Ή είμαστε μικρά παιδιά να περιμένουμε τους “μεγάλους” να μαζέψουν τα σκουπίδια μας;

Όπως φαίνεται η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, αφού στο έδαφος βρέθηκαν από πακέτα τσιγάρα μέχρι ποτά, μάσκες και κάθε λογής σκουπίδι.

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά μας και ειδικά η φροντίδα για την πόλη μας, την Αλεξανδρούπολη, πρέπει να παραμένει πρώτιστη. Χρειάζεται να παλεύουμε και να διατηρούμε το δημόσιο χώρο καθαρό και φροντισμένο για να αποτελούμε και δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού στους εργαζόμενους που εργάζονται στην καθαριότητα.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Eσπερίδα με θέμα «H πολυπολιτισμικότητα της Νέας Ορεστιάδας»

editor

Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ Έβρου για τη μετακίνηση του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη

editor

Α.Μ.Θ.: Συνελήφθησαν δεκατέσσερα άτομα για κατοχή ναρκωτικών

editor
17/07/2024 19:35