18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

2 ομάδες ρομποτικής από την Αλεξανδρούπολη συμμετέχουν στο διαγωνισμό FIRST Lego League Challenge & όχι μόνο!

Οι ομάδες της Αλεξανδρούπολης GRC3040 – RoboGamers & GRC3050 – Intelligent Robots από το Computer Action, κατάφεραν και πάλι να γράψουν ιστορία!

Είναι οι δυο πρώτες ομάδες από την πόλη της Αλεξανδρούπολης που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό FIRST Lego League Challenge και προκρίνονται στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί με Virtual τρόπο (εξ’ αποστάσεως) στις 24/06/2021 – 27/06/2021 στην Θεσσαλονίκη από την EduACT.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός Ρομποτικής και Καινοτομίας αποτελείται από 4 κομμάτια. Ένα Innovative Project (Πρότζεκτ Καινοτομίας), το οποίο φέτος είχε ως θέμα: «Βρείτε έναν καινοτόμο τρόπο να κάνετε τους ανθρώπους πιο δραστήριους (ως προς την άσκηση και την άθληση)», τα Core Values (Θεμελιώδεις Αξίες) όπως η ανακάλυψη, η χαρά, η καινοτομία, η συμπερίληψη, η ομαδικότητα και η επίδραση, το Robot Game (παιχνίδι – διαγωνισμός με το ρομπότ) που με έτοιμο ρομπότ έχουν 2.5 λεπτά πάνω στην πίστα λύνοντας όσες περισσότερες αποστολές μπορούν και κερδίζοντας όσους περισσότερους πόντους γίνεται και τέλος το Robot Design όπου πρέπει να εξηγήσουν στους κριτές τι καινοτόμο σκεφτήκαν ώστε να κάνουν το ρομπότ να πετυχαίνει καλύτερα τις αποστολές και να είναι πιο σταθερό και καλό.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό λοιπόν, η νεοσύστατη ομάδα RoboGamers η οποία απαρτίζεται από 7 παιδιά ηλικίας 10 ετών, κέρδισε το 2ο Βραβείο στο Innovation Project (Πρότζεκτ Καινοτομίας) σε όλη την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο περιλάμβανε Μουσικό Χαλάκι Γυμναστικής μέσω του οποίου (συνδέοντάς το με κινητό) μπορούν να παράγουν μουσικές συνθέσεις, ή να το συνδέουν με κινητό ή υπολογιστή και να παίζουν παιχνίδια καθώς ασκούνται. Είναι μια πρόταση που θα ήταν καλό να υπάρχει σε όλα τα πάρκα και να παρακινεί περισσότερους ανθρώπους να ασκηθούν και να αθληθούν και γενικότερα να δραστηριοποιηθούν.

Η επίσης νεοσύστατη ομάδα Intelligent Robots, που αποτελείται από 5 παιδιά ηλικίας 10, 11 και 14 ετών, έδειξε τρομερές ικανότητες στα Core Values και ξεχώρισε για το Robot Game της, στο οποίο βρέθηκε αρκετά ψηλά και συναγωνίστηκε ομάδες που εμφανίζονται χρόνια. Το Innovative Project της είναι εφαρμογή για κινητά η οποία συνδέεται με μια ιστοσελίδα και μέσω της οποίας αυτός που κάνει περισσότερα βήματα κάθε εβδομάδα ή κάνει τη μεγαλύτερη βελτίωση έχει να κερδίσει κάποια δωράκια από τους χορηγούς που αφορούν την άσκηση – άθληση ή και γενικότερα δωράκια. Από την άλλη για αυτούς που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη μείωση στα βήματα εμφανίζονται ενθαρρυντικά μηνύματα.

Στον ίδιο διαγωνισμό, διακρίθηκαν και οι προπονητές των ομάδων αυτών. Η Ρίγγα Ελευθερία και ο Γούδας Τηλέμαχος κέρδισαν το βραβείο Inspire Award, ως εμπνευστές και προπονητές των ομάδων αυτών ξεχωρίζοντας ανάμεσα στους προπονητές 73 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Παρακάτω ακολουθεί και φωτογραφία από τα βραβεία προς τους προπονητές των ομάδων:

Και οι δυο ομάδες κατάφεραν να προαχθούν και να συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Τελικό που θα γίνει 24-27/06/2021 σε διαδικτυακή μορφή. Ας ευχηθούμε στις ομάδες αυτές καλή επιτυχία και να αποτελέσουν παράδειγμα ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να αναδεικνύουν τα ταλέντα και τις ανησυχίες τους, να καινοτομούν και να συνεργάζονται για το κοινό καλό και την πρόοδο της κοινωνίας!

RoboGamers: Γιαννακίδης Γρηγόρης, Μπόρας Δημήτρης, Αναστασοπούλου Όλγα, Κετσέρη Πελαγία, Αλεξάκης Γιώργος, Τσελεμπάκης Κωνσταντίνος, Καρτσούλης Νικόλαος.

Intelligent Robots: Ηλιάδου Μαρία, Πρασόπουλος Απόστολος, Μούτλια Αλίκη, Χηνοπούλου Αριστέα, Χηνόπουλος Δημήτρης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών

admin

Έβρος: 8 θέσεις στην Υπηρεσία Ασύλου

admin

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες καλλωπισμού και βελτίωσης σε τμήματα του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καβάλας

editor
18/04/2024 20:07