30 Νοεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Mytilineos: Εκκίνηση των εργασιών για τα φωτοβολταϊκά στην Αλεξανδρούπολη

Στις αρχές του τρίτου τριμήνου του έτους, πιθανότατα τον Ιούλιο, η Mytilineos ξεκινά σταδιακά την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 1,48 GW που απέκτησε από την EGNATIA GROUP.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εισηγμένη εκκινεί τις κατασκευαστικές εργασίες από τα έργα των 140 MW που κλείδωσε στον τελευταίο διαγωνισμό της ΡΑΕ (όπου “βγήκαν” συνολικά 350 MW για φωτοβολταϊκά και αιολικά).

Υπενθυμίζεται, με βάση τις ανακοινώσεις της Αρχής, ότι η Mytilineos κλείδωσε σειρά έργων που ανήκαν στην Egnatia με ένα εύρος τιμών από 32,97 έως 39,99 ευρώ ανά MW. Πρόκειται για φωτοβολταϊκά που έχουν αδειοδοτηθεί προκειμένου να κατασκευαστούν στην Αλεξανδρούπολη, το Άργος Ορεστικού, τη Νέα Ζίχνη Σερρών, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τη Βέροια, τον Παλαμά Καρδίτσας, τον Τύρναβο Λάρισας και τη Λάρισα.

Πηγές αναφέρουν ότι τα φωτοβολταϊκά των 140 MW θα κατασκευάζονται σταδιακά και θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν προς το τέλος του 2022.

Η Mytilineos τον Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει τη συμφωνία για απόκτηση χαρτοφυλακίου 20 υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1,48GW ιδιοκτησίας της EGNATIA GROUP.

Το σύνολο του χαρτοφυλακίου έχει υπαχθεί στην διαδικασία των Στρατηγικών Επενδύσεων (Fast Track), ενώ εκτιμάται ότι η κατασκευή τους θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Επιπλέον, η Mytilineos έχει αποκτήσει το σύνολο χαρτοφυλακίου 21 υπό ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, καθώς και 4 πρόσθετων υπό ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, ενεργειακά επικουρούμενων από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, επίσης από την EGNATIA GROUP.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνεδριάζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας

editor

Το αρματαγωγό πλοίο “Λέσβος” κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (φωτο)

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης

admin
30/11/2023 7:21