19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

3 Εβρίτες κατέκτησαν τον Όλυμπο, το μυθικό βουνό των Ελλήνων! (video)

4 Εβρίτες από το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και το Σουφλί που αγαπούν την φύση πήραν την απόφαση να ανέβουν στο ομορφότερο βουνό της Ελλάδας, στον Όλυμπο και να περπατήσουν στο μονοπάτια των θεών!

Ήταν ένα όνειρο ζωής και ένας στόχος που έγινε επιτέλους πραγματικότητα μας είπε, ο Άγγελος Τζίρας, ο οποίος ήταν ένα από τα τρία άτομα που ανέβηκαν στην κορυφή του Ολύμπου. Ο ίδιος μας τόνισε πως ήταν στόχος του εδώ και πολύ καιρό και μόλις βρήκε την κατάλληλη παρέα “πήραν τα βουνά”.

4 άτομα από τον Έβρο ξεκίνησαν για την κατάκτηση του Ολύμπου αλλά οι 3 τελικά “άγγιξαν” την κορυφή του.

Ο Άγγελος Τζίρας, ο Δημήτρης Τσιακάλης, ο Δημήτρης Τοπαλίδης και ο Μπάμπης Βούλκος με έναν σάκο στην πλάτη ξεκίνησαν το ταξίδι τους, το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 με πρώτη στάση το καταφύγιο “Σπήλιος Αγαπητός” το οποίο βρίσκεται στα 2.100 μέτρα, όπου και εκεί διανυκτέρευσαν. Την άλλη μέρα νωρίς το πρωί συνέχισαν την ανάβασή τους οι 3 από τους 4 Εβρίτες όπου και ολοκλήρωσαν το στόχο και έφτασαν στην κορυφή του Ολύμπου. Σύμφωνα με τον Άγγελο Τζίρα “Μετά τα 2.100 μέτρα νιώθαμε πιο εξαντλημένοι, όμως συνεχίσαμε”.

“Επόμενος στόχος είναι να ξανά ανέβουμε το βουνό του Ολύμπου αλλά από την πιο δύσβατη πλευρά, που είναι και πιο απότομη”.

Μια έκπληξη όμως τους περιμένε στην κορυφή του βουνού… Τους “έλιωσε” το χιόνι, εφόσον είναι ακόμη αρχές του καλοκαιριού και υπάρχει ακόμη πάγος στο βουνό και η θερμοκρασία ήταν αρκετή χαμηλή.

Την “κατοικία των Θεών” κάθε χρόνο πολλοί την επισκέπτονται και με βεβαιότητα μπορούμε να σας πούμε πως είναι μια μοναδική εμπειρία στη ζωή ενός πεζοπόρου! Ο Όλυμπος αποτελεί ορόσημο για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και της φύσης και φυσικά για όσους αγαπούν τις προκλήσεις!

Μπορείτε να δείτε και εσείς μέσα από το βίντεο που ακολουθεί το οποίο δημιούργησε ο Άγγελος Τζίρας, την διαδρομή που ακολουθήσαν, τα μονοπάτια που περπάτησαν και γενικά όλη την ανάβαση στο βουνό του Ολύμπου:

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

 

 

Related posts

Eμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Ζητούμε την άμεση κατάργηση της μεθόδου της “click away”

editor

Υπόθεση βιασμού Γεωργίας Μπίκα: Αρνητικά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

editor

Αλλοδαπός πέρασε τον Έβρο με δυόμισι κιλά ηρωίνης

editor
19/04/2024 1:07