25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτισμός Τοπικά Νέα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Δ.Ναλμπάντη στο Διδυμότειχο ανοίγει ξανά τις πόρτες της & μας περιμένει!

Ο πολιτισμός και οι τέχνες αρχίζουν να ξανά “ανθίζουν”, η καθημερινότητα επανέρχεται και όλα “κυλούν” προς το καλύτερο. Από την Κυριακή λοιπόν, 6 Ιουνίου και κάθε Κυριακή η Δημοτική Πινακοθήκη Ναλμπάντη στο Διδυμότειχο, θα έιναι ανοιχτή: 10:00-12:00

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια μοναδική συλλογή, δωρεά του τιμημένου από τον Ο.Η.Ε. Διδυμοτειχίτη ζωγράφου, ο οποίος με το «μαγικό ρεαλισμό» του εισάγει με έναν ιδανικό τρόπο τον επισκέπτη στο Διδυμότειχο, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ναλμπάντη στεγάζεται στην πρώην οικία Βαφειάδη. Είναι μια αστική οικία του μεσοπολέμου με απόλυτα συμμετρικά ανοίγματα και καμπύλο ξύλινο υπέρυθρο στον εξώστη.

Η θέα από τα πίσω παράθυρα είναι μαγευτική και εκτείνεται ως τον Ερυθροπόταμο, τον Έβρο και τα απέναντι κείμενα τουρκικά χωριά. Το κτίριο έχει αποκατασταθεί από τον Δήμο και λειτουργεί ως Δημοτική Πινακοθήκη Δημητρίου Ναλμπάντη.

Η Πινακοθήκη ξεκίνησε την λειτουργία της τον Μάιο του 2000 και εγκαινιάστηκε από τον Θεόδωρο και την Γιάννα Αγγελοπούλου. Όλοι οι πίνακες, οι τοιχογραφίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου είναι δωρεά του κ. Δημητρίου Ναλμπάντη στο Δήμο Διδυμοτείχου.

Ο ζωγράφος γεννήθηκε στο Διδυμότειχο αλλά μοιράζει το χρόνο και το έργο του μεταξύ Διδυμοτείχου και Αθήνας.

Ο Δημήτρης Ναλμπάντης έπιασε πινέλο στα πέντε του χόνια, στο Διδυμότειχο, ενώ στα επτά του κοπιάρει τον Ντε Λακρουά και μαθητεύει ελεύθερο σχέδιο δίπλα στον ζωγράφο Νίκο Τζιώτη. Στα δώδεκά του αγιογραφεί και αρχίζει να παρουσιάζει τις δουλειές του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον Απαλό

admin

Φοιτητές ιατρικής στελεχώνουν εθελοντικά κέντρα υγείας σε Καβάλα και Χαλκιδική

editor

Η διοίκηση του ΠΓΝΑ αποχαιρετά με οδύνη την Σοφία Μπαταούδη

editor
25/04/2024 10:23