30 Νοεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Απίστευτες εικόνες! Οικογένειες μαζί με τα μικρά τους μωρά στο Δέλτα του Έβρου (φωτο)

Μοναδικές εικόνες ζευγαριών μαζί με τα μικρά τους μωρά πλατσουρίζουν στο Δέλτα του Έβρου! Όπως φαίνεται η φετινή αναπαραγωγική περίοδος πήγε πολύ καλά για κάποια είδη και αναμένουμε περισσότερες ευχάριστες εκπλήξεις σε επόμενη καταγραφές…με πολλά ακόμη γεννητούρια!

Το Δέλτα του Έβρου είναι μια περιοχή με πολύ μεγάλη αξία για πολλά είδη πουλιών τα οποία το επιλέγουν κατά τη μετανάστευσή τους από το Βορρά στο Νότο ή αντίθετα, για την ποικιλία των βιοτόπων του, την αφθονία φαγητού που παρέχει και την ασφάλεια που χρειάζονται για την επιβίωσή τους.

Περιοχές με γλυκό, υφάλμυρο και αλμυρό νερό, όπως τα παραποτάμια δάση, τα υγρά λιβάδια, οι καλαμιώνες, οι λιμνοθάλασσες, οι αλμυρόβαλτοι και οι αμμονησίδες συνιστούν οικοτόπους που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες και δίνουν τη δυνατότητα σε μια μεγάλη ποικιλία ειδών να δημιουργούν τις οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο των καταγραφών τις ορνιθοπανίδας, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης είχε τη χαρά να παρατηρήσει τρεις πανέμορφες οικογένειες υδρόβιων πουλιών να πλατσουρίζουν αμέριμνες, απολαμβάνοντας τον ζεστό καιρό και την ησυχία που τους προσφέρει η περιοχή.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι Βουβόκυκνων συνοδευόταν από δύο μικρά γκριζωπά κυκνάκια, ενώ δύο οικογένειες παπιών -Βαρβάρες και Καστανόπαπιες- μετά συνοδείας των νεοσσών τους, αναζητούσαν υπομονετικά τροφή ψάχνοντας στην επιφάνεια του νερού για κάτι ενδιαφέρον.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης γράφει και πάλι ιστορία: Κατατάσσεται στα 11 καλύτερα Σωματεία της Ελλάδος

editor

Στην 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού ο Α/ΓΕΣ

admin

Σάρωσε τα βραβεία στα “BEST CITY AWARDS 2020” ο δήμος Αλεξανδρούπολης

editor
30/11/2023 6:52