29 Ιανουαρίου, 2022
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν την αρχαία πόλη! – Νέα, δημιουργική δράση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου

Ξανά ξεκινούν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου. Τα παιδιά αυτή τη φορά θα γίνουν οι ήρωες ενός παραμυθιού και θα ανακαλύψουν στον αρχαιολογικό χώρο ζώνης του δήμου Αλεξανδρούπολης, την αρχαία πόλη και την ιστορία της!

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία όλων από τον κορονοϊό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου διοργανώνει την Κυριακή 6 και 13 Ιουνίου 2021, ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι ανακάλυψης στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (περιοχή Μεσημβρίας).

Η δράση στηρίζεται στον εκπαιδευτικό φάκελο του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ «ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΖΩΝΗ. Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ», σύμφωνα με το οποίο οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την αρχαία πόλη, παίζοντας ρόλους βασισμένους σ’ ένα παραμύθι που έχει γραφτεί ειδικά για αυτήν.

Η δράση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 7 έως 14 ετών.

Σημείο συνάντησης: Η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης.
Ώρα συγκέντρωσης: 10.45 π.μ.
Ώρα έναρξης: 11 π.μ.
Διάρκεια: 2 ώρες.
Συμμετοχή – είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο: Ελεύθερη
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων δεκαπέντε (15) ανά ημέρα διεξαγωγής.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πράξης «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ», που εκτελείται μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Εφοδιαστείτε με άνετα ρούχα, κλειστά παπούτσια, καπέλο, ένα μπουκάλι νερό και την καλύτερή σας διάθεση και ελάτε να γνωρίσουμε την αρχαία Ζώνη παίζοντας!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου μας υπενθυμίζει πως για την προστασία των εργαζομένων και των συμμετεχόντων από τον COVID-19, να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις (1,5 μ. κατ’ ελάχιστο) και να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του προσωπικού κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή στον αρχαιολογικό χώρο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο από τον αρχαιολογικό χώρο, όσο και κατά τη διάρκεια της δράσης.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 04 Ιουνίου 2021 στο τηλέφωνο 25510-26103 (Φιλοξένη Αϊτατόγλου).

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αρχηγός Λιμενικού Σώματος: Θα εξεταστεί σοβαρά το θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη

editor

Δήμου Σαμοθράκης: 5 νέα προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

editor

Αποτάχθηκαν οι Γερμανοί αξιωματικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία στην Κρήτη

admin