25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ξηλώνεται το παλιό Κηποθέατρο της Αλεξανδρούπολης! (video)

Σύλλογοι, θίασοι, καλλιτέχνες και χιλιάδες θεατών έχουν περάσει εδώ και τριάντα περίπου χρόνια όμορφα βράδια στο Κηποθέατρο του πάρκου των Προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία βρισκόταν τον τελευταίο καιρό το θέατρο σε καμία περίπτωση δεν ήταν η αρμόζουσα.

Αρκετές φορές είχαμε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα καθώς είχαν κατά καιρούς εκφράσει παράπονα πάρα πολλοί σύλλογοι που είχαν πραγματοποιήσει παραστάσεις και εκδηλώσεις εκεί αλλά και απλοί πολίτες.

Όπως φαίνεται όμως η παλιά μορφή του θα αποτελεί πλέον παρελθόν καθώς ήδη εδώ και λίγες μέρες το Κηποθέατρο ξηλώνεται!

Οι εργασίες οι οποίες πρόκειται να γίνουν είναι στο πλαίσιο του έργου «Περιβαλλοντική  αναβάθμιση  και  εκσυγχρονισμός  πάρκου  Προσκόπων Αλεξανδρούπολης» του οποίου η χρηματοδότηση είχε λάβει πράσινο φως το 2018 έπειτα απο πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε ανέρχεται στα 588.525,00€ και η οποία αφορά α) στην Περιβαλλοντική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του πάρκου Προσκόπων και β) στην προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας στο κηποθέατρο του Πάρκου Προσκόπων.

Συγκεκριμένα στο Κηποθέατρο, θα αλλάξουν οι κερκίδες και πλέον θα είναι χωρητικότητας 850 θεατών (η υφιστάμενη είχε 700 θέσεις).

Σύμφωνα με πληροφορίες  θα είναι ανάλογης κατασκευής με αυτές του θεάτρου στο Πάρκο Αλτιναλμάζη κάτι που σημαίνει ότι η Αλεξανδρούπολη πλέον θα έχει δύο λειτουργικά Κηποθέατρα.

Ακολουθεί το video με όσα κατέγραψε η κάμερα του e-evros από το σημείο που γίνονται οι εργασίες:

Σ.Κ

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Φορολογικές δηλώσεις: «Φωτιά» τα εκκαθαριστικά για τους φορολογούμενους

admin

Τιμούμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, υψώνοντας την Ελληνική σημαία – Ο Δ. Αλεξανδρούπολης μοιράζει σημαίες

editor

Η Εβρίτικη εταιρεία Printsilk Tsiakiris διακρίθηκε με BRONZE AWARDS μεταξύ 10 εταιρειών στην κατηγορία των ψηφιακών εκτυπώσεων του Fashion

admin
25/04/2024 19:22