25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Με προκλητικές δηλώσεις ξεκουμπίστηκε από την Θράκη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ολοκληρώθηκε εχθές το απόγευμα η “ντεμέκ” ιδιωτική, όπως βαφτίστηκε από την πλευρά της Τουρκίας, επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θρακη.

Βόλευε πολύ ο χαρακτηρισμός αυτός καθώς ως ιδιωτική που ήταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν συνοδευόταν από Έλληνα ομόλογό του και έτσι με περισσό θράσος “αλώνισε” στην Θράκη κάνοντας προκλητικές δηλώσεις και διάφορα παιχνίδια.

Με το που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, έκανε λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του. Να πούμε ότι δε το περιμέναμε, ψέμματα θα πούμε.

Μετά την Αλεξανδρούπολη, η πολυπληθής ακολουθία του ή αλλιώς το “μπούγιο” που τον ακολουθούσε, την οποία πλήρωσε το ελληνικό κράτος,  κατευθύνθηκε προς την Κομοτηνή όπου εκεί συνεχίστηκε το σόου του.

Από την Κομοτηνή πλέον και συγκεκριμένα μετά την συνάντησή του με τους ψευτομουφτήδες στο τουρκικό προξενείο της πόλης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «τουρκικά» τα σχολεία για τη μουσουλμανική μειονότητα της Κομοτηνής!

Συγκεκριμένα έγραψε στο twitter «Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση υπό τις καλύτερες συνθήκες στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση προβλημάτων τους».

Την άμεση και… αυστηρή αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου:  «Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου και κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει.
Ορθή η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που επέτρεψε το σόου Τσαβούσογλου στη Θράκη, ο οποίος ενώ απαγόρευσε την είσοδο σε Έλληνες δημοσιογράφους σε μειονοτικό σχολείο αναφερόταν διαρκώς μπροστά σε ξένα ΜΜΕ σε «τουρκική» μειονότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απαγόρευση εισόδου των ελλήνων δημοσιογράφων ήταν ΑΠΑΙΤΗΣΗ της Άγκυρας, την οποία η Αθήνα συμμερίστηκε και σαν να μην έφτανε αυτό, η αστυνομία Ξάνθης για να εμποδίσει κάποιους πολίτες οι οποίοι ήθελαν να σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Τούρκου υπουργού στην Κομοτηνή, τους προσήγαγε και τους κράτησε επί αρκετές ώρες στο Α.Τ. μόνο και μόνο για να αποτρέψει την διαμαρτυρία τους.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν που έγιναν στη Θράκη, στην Αθήνα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας περίμενε τον Τσαβούσογλου με “ανοιχτές αγκάλες” και με γεύμα με θέα την Ακρόπολη!

Μήπως τελικά κάτι έχουμε χάσει;

Σ.Κ

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις φετινές πλημμύρες στο δήμο Αλεξανδρούπολης

editor

Επίσκεψη Μητροπολίτη Δαμασκηνού στο νέο Διοικητή της XVI Μεραρχίας

editor

Μέχρι πότε οι αιτήσεις για επιδότηση έως 17.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

admin
25/04/2024 15:27