29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έρχεται στην Αλεξανδρούπολη

Με μεγάλο υπουργικό αεροσκάφος θα επισκεφτεί, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Αλεξανδρούπολη στις 30 Μαΐου 2021.

Το παραπάνω συνεπάγεται πως στην Ελλάδα δεν θα μεταβούν μόνο στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών αλλά η τουρκική αποστολή θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ελληνική  που πραγματοποιήθηκε από τον Νίκο Δένδια, πριν ένα μήνα, στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην χώρα μας οργανώνεται με ιδιαίτερη προσοχή από την Άγκυρα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, να συνοδεύεται με μεγάλη δημοσιογραφική ομάδα, αρθρογράφοι, αναλυτές, κάμερες, τηλεοπτικά δίκτυα και φωτογράφοι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το πρόγραμμα Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του θα είναι η Αλεξανδρούπολη, εάν  δεν προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ φαίνεται πως αφού φτάσει στην χώρα μας, θα μεταβεί στην Κομοτηνή. Εν συνεχεία ανοικτό είναι το ενδεχόμενο στο πρόγραμμα του να προστεθεί  και επίσκεψη σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη, εφόσον υπάρχει ανάλογος χρόνος. Αργότερα, περί το απόγευμα θα ταξιδέψει στην Αθήνα για ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

Το πρωινό της Δευτέρας 31/5 ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον  Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια. Αμέσως μετά προβλέπεται, περί τη 1-1:30 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Δένδια στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνέντευξη  Τύπου θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά και θα περιλαμβάνει μόνο δηλώσεις οι οποίες θα μεταδοθούν μόνο από τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων των δύο χωρών και  το ελληνικό και το τουρκικό κρατικό  τηλεοπτικό δίκτυο.

Αργότερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα αποχωρήσει  από την Ελλάδα προκειμένου να προλάβει πιθανότατα να παραστεί στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι συσχετισμοί στρατιωτικής ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας αρχίζουν να αλλάζουν υπέρ μας

editor

Στην Αλεξανδρούπολη αύριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας

admin

Κ. Μητσοτάκης: Η επένδυση αυτή θα μετατρέψει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακό κόμβο

editor
29/03/2024 16:15