23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Πάιατ: Σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα οι αμερικανικές φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Για ναυπήγηση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού στις μονάδες Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, εάν τελικά η ελληνική κυβέρνηση επιλέξει την αμερικανική πρόταση, έκανε λόγο ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη σημερινή (27/5) υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στη Cisco, την ONEX και την Περιφέρεια Noτίου Αιγαίου για το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη Σύρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης παρέδωσε πρόσφατα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο την πρόταση των ΗΠΑ για τις φρεγάτες, στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος που θα υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Πάιατ, η πρόταση των ΗΠΑ αφορά μία διακρατική συμφωνία με στόχο να ενισχυθεί η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και να αναπτυχθούν συνεργασίες με την εγχώρια παραγωγή.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την ONEX, σημείωσε ότι συμβάλλει τα μέγιστα στην ανασύσταση των ελληνικών ναυπηγείων, μέσα από τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στη Σύρο. Μάλιστα, στο ναυπηγείο του νησιού αναμένεται, όπως είπε, να συντηρηθούν πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αναφορικά, τέλος, με το κέντρο καινοτομίας στη Σύρο, τόνισε ότι πρόκειται για μία σύμπραξη εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, η οποία θα ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή, σε όρους ναυτιλίας και καινοτομίας.

Γιώργος Γεωργίου

Πηγή: Capital.gr

Related posts

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ – Ποιοι παραιτήθηκαν

admin

Με εντολή δημάρχου καθάρισαν το παλιό πεδίο βολής

editor

Νέα “Αρχή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης” κάνει ο Σταύρος Σταυράκολγου – Ανακοίνωσε υποψηφιότητα

editor
23/04/2024 22:22