23 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πρωτόγνωρες εικόνες με αυτοσχέδιες κούνιες σε πάρκο της Αλεξανδρούπολης

“Βροχή” πέφτουν οι καταγγελίες γονέων από την πόλη της Αλεξανδρούπολης για τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν στις παιδικές και αυτή τη φορά αναφερόμαστε στο πάρκο Ευκλείδη Ποιμενίδη στα ανατολικά της πόλης.

“Πάρκο Ευκλείδη ποιμενιδη 2021. Δεν υπάρχει ούτε μια κούνια να παίξουν τα παιδιά και αναγκάζονται να δένουν λάστιχα σε δέντρα για να παίξουν με κίνδυνο να τραυματιστούν.

Είναι αδιανόητο με τόσα παιδιά εδώ να μην υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές παιδικής χαράς. Οι γονείς των παιδιών έχουν επανελλειμένα ζητήσει να φτιαχτεί και η δημοτική αρχή έχει τα αυτιά της κλειστά”, αναφέρει στο e-evros.gr η κ. Κατερίνα που μας έστειλε και τις φωτογραφίες.

Ούτε μία κούνια δεν υπάρχει για παίξουν τα μικρά παιδιά στο πάρκο Ευκλείδη Ποιμενίδη το οποίο φιλοξενεί καθημερινά πάρα πολλά γειτονόπουλα. Οι γονείς των παιδιών έχουν επιστρατεύσει πατέντες καθώς κρεμάνε λάστιχα στους κορμούς των δέντρων για να δημιουργήσουν αυτοσχέδιες κούνιες!

Μάλιστα, δίπλα στο σημείο της φωτογραφίας υπήρχε πριν από αρκετό καιρό μία υποτυπώδης υποδομή με παιχνίδια και κούνιες τα οποία ξηλώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή χωρίς ποτέ να αντικατασταθούν.

Από την άλλη πλευρά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Κυριάκος Αραμπατζής δήλωσε προσφάτως πως μέχρι στο τέλος του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η ανακατασκευή και η επισκευή των υφιστάμενων παιδικών χαρών με ευρωπαϊκές προδιοαγραφές.

Είναι σημαντικό πάντως να εκσυγχρονιστούν όλες οι παιδικές χαρές της Αλεξανδρούπολης διότι ειδικά σε περιόδους πανδημίας όπως οι στιγμές που ζήσαμε, είναι ανεπίτρεπτο οι μικροί μας φίλοι να μην έχουν τα στοιχειώδη.

ΣΚ

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Στις 12 το μεσημέρι στο Κοκκινοχώρι Καβάλας η ταφή του Βασίλη Καρρά

editor

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού

editor

Συντονιστείτε στα social media του Casa 28 και του Κτήματος 28 για τις πιο νόστιμες συνταγές

admin
23/07/2024 2:18