29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνεχίζονται οι εργασίες για τα 2 σημαντικά έργα στη Ν.Βύσσα – Ο δήμαρχος Ορεστιάδας έκανε αυτοψία στο σημείο

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα δύο σημαντικά έργα στη Ν.Βύσσα που είναι το δίκτυο ακαθάρτων και η μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Και τα δύο μεγάλα έργα χρηματοδοτούνται με πάνω από 15 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο δήμαρχος της Ορεστιάδας βρέθηκε στο σημείο των εργασιών για να κάνει αυτοψία. Παράλληλα οι υπεύθυνοι των έργων τον ενημέρωσαν για την πορεία των έργων και πότε θα ολοκληρωθούν. Οι κάτοικοι από τότε που ξεκίνησαν τα έργα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μετακίνηση τους στους δρόμους. Παρόλα αυτά ο κ.Μαυρίδης ευχαρίστησε τους κατοίκους για την κατανόηση τους μέχρι τώρα, αφού δημιουργούνται προβλήματα από την κατασκευή των έργων.

Επίσης, ζήτησε από τους ειδικούς να γίνει άμεσα η αποκατάσταση των δρόμων ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των κατοίκων και των οχημάτων.

Παρακάτω ακολουθούν ακριβώς τα έργα που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στη Νέα Βύσσα:

  1. Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, για τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (Δ.Ε.Υ.Α.Ο.). Το κόστος του έργου είναι 12,63 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 10,19εκατ.ευρώ). Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας ΑΜΘ, μέσω του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
  2. Το έργο με τίτλο “Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Κ. Ν. Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας” με αναθέτουσα αρχή τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας. Το κόστος του έργου δημοπρατήθηκε 2,72 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: 100 χρόνια από την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό

admin

Διδυμότειχο: Με 1,2 εκατ. € η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων

editor

Αλεξανδρούπολη: Στο… αντάρτικο Λαμπάκης και παράταξη του – Διαμαρτυρία έξω από Δημαρχείο και Πολυκοινωνικό!!!

editor
29/03/2024 2:28