18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Λιμεναρχείο Αλεξ/πολης: Νέα αίθουσα για τη διεξαγωγή εξετάσεων υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών

Νέα αίθουσα ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψήφιων χειριστών ταχύπλοων σκαφών.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ενημερώνει σχετικά με τη διεξαγωγή εξετάσεων για την απόκτηση άδειας χειριστού ταχυπλόου σκάφους, ότι μετά την άρση της σχετικής αναστολής διεξαγωγής τους λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από το κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εφεξής το στάδιο της θεωρητικής εξέτασης για τη θερινή περίοδο 2021 θα πραγματοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ορόφου του Επιμελητηρίου Έβρου (Δ/νση: Λ. Δημοκρατίας 307).

Προς ενημέρωση των υποψηφίων, οι ημερομηνίες των εξετάσεων έχουν αναρτηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Έκδοσης Αδειών Χειριστή Ταχυπλόου Σκάφους (ΠΣΕΑΧΤΣ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://adeies.hcg.gr/

Κατά τη διεξαγωγή τόσο των θεωρητικών όσο και των πρακτικών εξετάσεων, οι υποψήφιοι για την απόκτηση άδειας χειριστού ταχυπλόου σκάφους, οφείλουν να τηρούν και να εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από την σχετική νομοθεσία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ήτοι:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας
Τήρηση απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου
Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR (με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών ή σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών και να φέρουν μαζί τους την αντίστοιχη ηλεκτρονική ή έντυπη βεβαίωση. Υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19, φέρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί ιδιαίτερα το Επιμελητήριο Έβρου και τον Πρόεδρό του κ. Χριστόδουλο Τοψίδη για την συμβολή τους στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας του Επιμελητηρίου.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δράση του Κέντρου Κοινότητας Σαμοθράκης: Ευαισθητοποίηση για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες

editor

Στο αεροδρόμιο Δημόκριτος υποδέχθηκε το πρωί ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Έβρου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

admin

Επίσκεψη Ν. Χαρδαλιά – Σ. Γουαλάντερ σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα

editor
18/04/2024 15:28