19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Αλαμπάμα: Απαγόρεψαν τα διαβατήρια εμβολιασμού

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι υπέγραψε τη Δευτέρα νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες να ζητούν «διαβατήρια εμβολιασμού» κατά της cοvid-19 από τους πολίτες προκειμένου να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες ή να αποκλείονται όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι.

«Υπέγραψα το SB 267! Μετά την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της covid-19, τόσο ο δρ Σκοτ Χάρις (ο υπουργός Υγείας της Αλαμπάμα) όσο και εγώ έχουμε δηλώσει ότι δεν θα καταστήσουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στην πολιτεία της Αλαμπάμα», επεσήμανε ο Ρεπουμπλικάνος Άιβι.

«Στηρίζω τον εθελοντικό εμβολιασμό και υπογράφοντας το νομοσχέδιο αυτό σε νόμο απλώς παγιώνω αυτή την πεποίθηση», πρόσθεσε.

Ωστόσο στην ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης τόνισε ότι ο ίδιος έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19 και πρόσθεσε ότι «ενθαρρύνω όσους κατοίκους της Αλαμπάμα δεν έχουν εμβολιαστεί να σηκώσουν τα μανίκια».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο τίθεται αμέσως σε ισχύ, οι πολιτειακές και τοπικές αρχές της Αλαμπάμα δεν μπορούν να εκδίδουν διαβατήρια εμβολισμού ή οπουδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Περίπου 590.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από covid-19, ενώ περισσότερα από 33 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί. Όμως καθώς έχει επιταχυνθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών τους τελευταίους μήνες, οι μολύνσεις και οι θάνατοι έχουν σημειώσει μεγάλη μείωση. Στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί περίπου το 43% του πληθυσμού.

 

Αξιωματούχοι ωστόσο επισημαίνουν ότι η διστακτικότητα κάποιων να εμβολιαστούν ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο στην εξάλειψη της απειλής του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι αντίθετη στην ιδέα της υποχρεωτικής έκδοσης διαβατηρίων εμβολιασμού. Όμως ο Λευκός Οίκος συνομιλεί με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και τον τουριστικό κλάδο προκειμένου να τους προσφέρει τεχνική καθοδήγηση για τη δημιουργία πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διεθνών ταξιδιών.

Πηγή: CNN Greece

Related posts

F-35: Επίσημα εκτός του προγράμματος η Τουρκία λόγω των ρωσικών S-400

editor

Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί του πυροβολικού στο Ντονέτσκ

editor

Η ΕΕ έδωσε έμμεση «έγκριση» στην Τουρκία να «τρυπήσει» πέρα των 6 ναυτικών μιλιών σε Ρόδο, Κάρπαθο & Κρήτη!

editor
19/04/2024 1:23