19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μιχαηλίδης : «Κατόπιν εορτής» και με πολλά ερωτηματικά, η επίσκεψη του κ.Ζαμπούκη στο ΤΑΙΠΕΔ

Ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» κ. Παύλος Μιχαηλίδης εκφράζει τις “απορίες” του για την συνάντηση του κ.Ζαμπούκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδο Λαμπίρη, που έγινε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.

“Με ιδιαίτερη έκπληξη ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου πληροφορηθήκαμε την συνάντηση στην Αθήνα του κ.Ζαμπούκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ριχάρδο Λαμπίρη, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε ο δήμος της Αλεξανδρούπολης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στη δυτική χερσαία ζώνη του Λιμένα Αλεξανδρούπολης!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη είναι ο χρόνος της επίσκεψης του δημάρχου στην Αθήνα μια και έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου επιχειρηματία που θα αναλάβει την εμπορική εκμετάλλευση του χώρου.

Ο χαρακτηρισμός από τα τοπικά ΜΜΕ, ως απλά μιας ακόμη γκάφας από πλευράς του κ.Ζαμπούκη και των συνεργατών του, δεν αρκεί να δώσει εξηγήσεις σε πολλά ερωτήματα τα οποία εύλογα υπάρχουν σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Πρώτο ερώτημα είναι αν και κατά πόσο ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης συζήτησε την υπόθεση αυτή με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης και σε ποιο επίπεδο είναι σήμερα οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Θυμίζουμε πως Ο.Λ.Α. και Δήμος σε ότι αφορά την περιοχή της δυτικής ζώνης του λιμένα, οφείλουν να συνεργαστούν από κοινού πέρα από το πάρκινγκ, κυρίως για ζητήματα όπως η δημιουργία Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών, η επέκταση της πλατείας του Φάρου κλπ, ενταγμένα όλα αυτά σε μια νέα μελέτη που θα έχει σκοπό την μελλοντική ολοκληρωμένη ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Δεύτερο ερώτημα είναι το γεγονός πως αν ο κ. Ζαμπούκης επιθυμούσε πραγματικά να διεκδικήσει ο Δήμος τον χώρο στάθμευσης προς όφελος των δημοτών, όφειλε να το κάνει πολύ πριν την διαγωνιστική διαδικασία. Αντιθέτως δημιουργεί εύλογες απορίες το γεγονός ότι κινήθηκε αιφνιδίως «κατόπιν εορτής» και αφού ο προηγούμενος επιχειρηματίας που είχε την διαχείριση του πάρκινγκ βρέθηκε να έχει δώσει την 4η καλύτερη προσφορά μεταξύ των 7 συμμετεχόντων!

Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας συμμετείχε στον συνδυασμό του κ.Ζαμπούκη στις προηγούμενες εκλογές, όπου παρότι μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, πήγε αντίθετα από το επίσημο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τον δήμο της Αλεξανδρούπολης!

Τελευταίο ερώτημα το οποίο επίσης προκαλεί εντύπωση για τον χρόνο και το νόημα αυτής της επίσκεψης πέρα όλων των άλλων, είναι το γεγονός πως ο Ζαμπούκης γνώριζε πως σε λίγες ημέρες αναλαμβάνει νέα διοίκηση στο ΤΑΙΠΕΔ, με πρόεδρο και «αφεντικό» στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου τον Δημήτρη Πολίτη.

Τελικώς αν πραγματικά ο κ.Ζαμπούκης επιθυμούσε πραγματικά να διεκδικήσει ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης τον χώρο αυτό, με σκοπό ένα ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ, όφειλε να το κάνει σε συννενόηση με το δημοτικό συμβούλιο πριν την διαγωνιστική διαδικασία, είτε με ακτιβιστικό τρόπο, είτε ακολουθώντας με συνέπεια τους κανόνες της «αγοράς».

Για οτιδήποτε αφορά την αναποτελεσματικότητα του δημάρχου καθώς και τα περί «γκάφας» που του αποδίδονται και μάλιστα από «δικούς» του ανθρώπους, θα συμφωνήσουμε μεταξύ άλλων κυρίως για τις περιπτώσεις του δικαστικού μεγάρου και των υδατοδρομίων.

Θυμίζουμε την επίσκεψή του στην Αθήνα αρχές του 2020 (19/2/2020) στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, όπου και πάλι με δελτίο τύπου ανακοίνωσε πομπωδώς ότι είχε λάβει θετική απάντηση για την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη! Μόνο που λίγους μήνες μετά η Διυπουργική Επιτροπή, ανακοίνωσε την κατασκευή 12 Δικαστικών Μεγάρων με ΣΔΙΤ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς η Αλεξανδρούπολη να υπάρχει πουθενά.

Οι άνευ ουσίας επικοινωνιακοί μέθοδοι του επιτελείου του κ.Ζαμπούκη, εκτέθηκαν και από τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Έβρου του κ.Κελέτση σύμφωνα με τις οποίες ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει σκοπό εξαγγείλει το έργο του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη, μόλις όμως προσδιοριστεί το οικόπεδο! Γεγονός που όπως έχω τονίσει
επανειλλημένα στον κ.Ζαμπούκη, πρώτα καθορίζουμε τον προτεινόμενο χώρο και εργαζόμαστε για τις χρονοβόρες αλλαγές στην επιτρεπόμενη «χρήση γης» του και στην συνέχεια με ολοκληρωμένο φάκελο διεκδικούμε το συγκεκριμένο έργο από το αρμόδιο υπουργείο.

Τέλος και για την περίπτωση των υδατοδρομίων θυμίζουμε τις επίσης πρόσφατες δηλώσεις του κ.Ζαμπούκη περί δρομολόγησης των διαδικασιών δημιουργίας υδατοδρομίου στην Αλεξανδρούπολη, μόνο που το ΦΕΚ για χορήγηση άδειας δόθηκε επισήμως για το λιμάνι του Βόλου, απόφαση την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης καθώς και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εγκρίθηκαν οι μελέτες των αντιδιαβρωτικών έργων των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

editor

Τι συμβολίζει η Μεγάλη Πέμπτη, τέταρτη ημέρα της Εβδομάδας των Παθών

editor

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα – 418 σε όλη τη χώρα

admin
19/04/2024 6:38