16 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μαθητές από σχολείο του Διδυμοτείχου γιόρτασαν τα 200 χρόνια με “αέρα” από τον Καναδά!

Μια διαφορετική αλλά και πολύ σημαντική διαδικτυακή σύνδεση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ανάμεσα στους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου στο Διδυμότειχο και στη βουλευτή της ομοσπονδιακής Βουλής του Καναδά, Niki Ashton.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον των Τούρκων, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου μαζί με τις εκπαιδευτικούς κ. Στανελούδη Γιώτα και Μαυρομάτη Κατερίνα είχαν την τιμή και τη χαρά να συναντηθούν διαδικτυακά με τη βουλευτή της ομοσπονδιακής Βουλής του Καναδά, Niki Ashton.

Κύριο θέμα της συζήτησης τους ήταν οι Φιλέλληνες του χθες και του σήμερα. Η κα Ashton στην εισήγησή της τόνισε τη σημασία και την αξία του ελληνικού πολιτισμού για τον κόσμο. Εγκωμίασε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την πρόοδο και ευημερία των Ελλήνων του εξωτερικού.

Οι μαθητές διατύπωσαν ερωτήσεις και έλαβαν απαντήσεις για τη ζωή των ανθρώπων του Καναδά, τα αξιοθέατα, το φυσικό περιβάλλον. Στη διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Νέστωρ Κυρούδης.

Η Niki Ashton είναι Ελληνοκαναδή βουλευτής. Η μητέρα της, Χάρις Δημητρακοπούλου, κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, με ρίζες από το Πραγγί, ενώ ο Φιλέλληνας, αγγλικής καταγωγής πατέρας της, Steve Ashton, υπήρξε υπουργός του Καναδά και ως γραμματέας της Καναδικής Επιτροπής πρωτοστατεί στους αγώνες για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Πηγή: e-evros.gr

 

 

 

Related posts

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η ορκωμοσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων

admin

Σαμοθράκη: Το Κέντρο Υγείας εκπέμπει SOS λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά απαραίτητη υπάλληλος αποσπάστηκε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!!!

editor

Πλήθος κόσμου, ενθουσιασμός και μήνυμα νίκης στην κεντρική ομιλία του Σταύρου Σταυράκογλου

editor
16/04/2024 14:11