29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Γιώργος Στεργίου: “Ο φράχτης στον Έβρο αποδυναμώνει γεωπολιτικούς εκβιασμούς”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στον Έβρο με αφορμή τον εορτασμό των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό.

Μέσα στις επισκέψεις της ήταν και ο φράχτης που ετοιμάζεται στον Έβρο και που αποτελεί ένα από τα πολύ σημαντικά έργα στην συγκεκριμένα περιοχή. Από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε πως “Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν”. Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις δηλώσεις της, από το σημείου του αποτρεπτικού φράχτη.

Από την άλλη πλευρά από την επίσκεψη της στο συγκεκριμένο σημείο κάποιοι δυσαρεστήθηκαν αρκετά, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά «Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να «τιμήσει» με την παρουσία της τον «φράχτη του Έβρου», μας λυπεί βαθύτατα. Με ένα πάτημα εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα όσα έγραψε.

Ενώ δεν έλειψαν οι επικρίσεις κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας για την επίσκεψη της στον φράχτη, στην περιοχή της Νέας Βύσσας, από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη “ΜέΡΑ 25”. Ο Μ. Κριθαρίδης συγκεκριμένα είπε “Εικόνα ντροπής για την χώρα και την Ευρώπη, η κ. Σακελλαροπούλου μπροστά στον φράχτη της ντροπής στον Έβρο”.

Ενώ στην άλλη όψη του νομίσματος ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου έκανε σχετική ανάρτηση σε προσωπικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας προς τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Φίλη:

“Το «τείχος του αίσχους» στο Βερολίνο ήταν το τελευταίο που διαίρεσε λαούς στην Ευρώπη. Το 1989 η πτώση του σήμανε την πανωλεθρία των ιδεών σας. Αντίθετα ο φράχτης στον Έβρο αποδυναμώνει γεωπολιτικούς εκβιασμούς. Εκεί βρίσκονται τα χερσαία σύνορα της ΕΕ”.

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δ. Καιρίδης: Συνεννόηση και συνεργασία με την Τουρκία στη διαχείριση του μεταναστευτικού

editor

Στα σκαριά νέος φωτοβολταϊκός σταθμός στον Έβρο

editor

Επιστολή Πέτροβιτς σε Βορίδη για τις καταστροφές των καλλιεργειών από τα άγρια άλογα που διαβιούν στο Δέλτα του Έβρου

editor
29/03/2024 7:51