19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Άφιξη εκ νέου του Υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου – Το πρόγραμμα της επίσκεψης του

Σήμερα, ημέρα Τρίτη 18 Μαΐου, αναμένεται η άφιξη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου στις σχολές του Έβρου τις οποίες ξανά επισκέφτηκε στις 10 Απριλίου 2021.

Με την διπλή επίσκεψη του μέσα σε λίγους μήνες διαπιστώνουμε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τις εκπαιδευτικές δομές που υπάρχουν στον Έβρο. Ο Άγγελος Συρίγος έρχεται ξανά για να εξετάσει αυτη τη φορά το πλαίσιο ανεύρεσης των κατάλληλων προσωρινών κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τις δύο Σχολές.

Ο λόγος γίνεται για τη Νοσηλευτική Σχολή στην πόλη του Διδυμοτείχου και για το νέο τμήμα της Ψυχολογίας που σκοπεύει να δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ. Συρίγος θα συναντηθεί στις 11:30 το πρωί με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και μαζί θα επισκεφθούν, εκ νέου, ορισμένα προτεινόμενα κτίρια για τη στέγαση πανεπιστημιακού τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Διδυμότειχο. Μετά τη 1:30 το μεσημέρι αναμένεται στην Ορεστιάδα, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Κοσμήτορα και τους προέδρους των Τμημάτων της Πανεπιστημιακής Σχολής που λειτουργεί στην πόλη, και αμέσως μετά με τον δήμαρχο, Βασίλη Μαυρίδη.

Ενώ να τονίσουμε πως θετικό πρόσημο αποτελεί το γεγονός πως το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αύξηση εισακτέων σε τέσσερα από τα έξι τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που λειτουργούν στον Έβρο.

Πρόκειται για τα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας-Διαχείρισης Περιβάλλοντος που λειτουργούν στην Ορεστιάδα, για το τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό, που λειτουργούν στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Αγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

admin

Αν. Δημοσχάκης: Η υποψηφιότητα του Πρωθυπουργού στον ν. Έβρου δίνει πλεονέκτημα στην ακριτική περιοχή και στέλνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες!

editor

Τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα – Ποια είναι τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα

editor
19/04/2024 22:07