9 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έκλεισε η Νυμφαία – Μόνο από Προμαχώνα και Ορμένιο η είσοδος τουριστών

Μόνο οι συνοριακοί σταθμοί Προμαχώνα και Ορμενίου θα είναι ανοιχτοί για την είσοδο τουριστών, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Αυτό σημαίνει πως ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας, παρά το γεγονός ότι λειτούργησε πιλοτικά τις προηγούμενες εβδομάδες, θα συνεχίσει να έχει περιορισμούς, «στραγγαλίζοντας» για ακόμα μια χρονιά την κίνηση από την περιοχή μας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά να ανακληθεί η απόφαση, η οποία, όπως τονίζει, αποτελεί ταφόπλακα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής: «Ανήμερα του εορτασμού της εθνικής επετείου μας, η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και εντελώς αναιτιολόγητα αποφάσισε να εξαιρέσει την περιοχή μας από τα νέα μέτρα ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα μας. Χωρίς καμία προφανή λογική εξήγηση κλείνουν την πόρτα εισόδου στους τουρίστες, που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα μέσω της πύλης εισόδου της Νυμφαίας Κομοτηνής! Εξαιρώντας, έτσι, για άλλη μια φορά τον τόπο μας από τη δυνατότητα να ανατάξει μέσω του τουρισμού τη βαριά πληττόμενη από την κρίση της πανδημίας οικονομία του. Θα πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και να ανακληθεί η παράλογη και κατάφωρα άδικη απόφαση. Η Κομοτηνή και η Ροδόπη δεν μπορεί ν΄ αποτελεί το αποπαίδι της ανάπτυξης! Οι υπεύθυνοι οφείλουν ν’ απαντήσουν άμεσα και να ακυρώσουν την απόφαση, που βάζει ταφόπλακα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής!»

Πηγή: evros24

Related posts

Στις 12 στη Μητρόπολη η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα

editor

Εντοπισμός 135 μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μέσω του ποταμού Έβρου

editor

Το Ληξιαρχείο και το Δημοτολόγιο Aλεξανδρούπολης μεταφέρονται σε νέο ανακαινισμένο χώρο

editor
09/06/2023 7:55