29 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επιμελητήριο Έβρου: Δωρεάν χορήγηση των self test στους εργαζομένους

Την Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος παρακολούθησε στις 12 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Εκτός από τον Οικονομικό Απολογισμό, στη συνέλευση οι πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, ενόψει και της σχεδιαζόμενης επανόδου στην κανονικότητα.

Οι προτάσεις που ακούστηκαν, ήταν όλες πολύ ενδιαφέρουσες καθώς τα Επιμελητήρια “σφυγμομετρούν” την αγορά και τις ανάγκες της και είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα, ώστε να ζητήσουν τις σχετικές κρατικές παρεμβάσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, μεταξύ των άλλων έθεσε στο “τραπέζι” την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που αφορά την καταβολή αντιτίμου από τους εργοδότες για την διεξαγωγή self tests στους εργαζόμενους. Ο ίδιος ζήτησε το κόστος της διεξαγωγής του self test να μην επιβαρύνει ούτε τους εργοδότες αλλά ούτε και τους εργαζόμενους.

Το αίτημα του αυτό, ο κ.Τοψίδης το παρουσιάζει και μέσω επιστολής που στέλνει στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου σας, «από τη Δευτέρα 10/05 και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021(λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Η προμήθεια των self test θα γίνεται ως εξής: το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Tα self–test που θα παρέχονται από τον εργοδότη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self–test από την Πέμπτη, 13 Μαΐου».

Αναγνωρίζοντας, προφανώς, την χρησιμότητα του self test, συγχαίρουμε το Υπουργείο σας για την πρωτοβουλία, πλην όμως, επισημαίνουμε ότι οι εργοδότες καλούνται να αντιμετωπίσουν μία σημαντική οικονομική υποχρέωση στην οποία κάποιοι ίσως να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων είναι πλέον ιδιαίτερα δύσκολη και ως Επιμελητήριο εκτιμούμε ότι η προσπάθεια επανόδου στην κανονικότητα θα πρέπει να χαίρει στήριξης από την κυβέρνηση με κάθε τρόπο.

Παρακαλούμε, όπως αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από το συγκεκριμένο έξοδο.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αναβάλλεται η επίσκεψή του Κ. Μητσοτάκη στον Έβρο

editor

Τραγωδία ! Νεκρός 30χρονος που παρασύρθηκε από αμάξι

admin

Εξαγορά της «Θρακική Αιολική 1 ΑΕ» που αναπτύσσει Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο

editor
29/05/2024 17:19