25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πως θα εορταστεί η Επέτειος της απελευθέρωσης της Θράκης σε Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο & Σαμοθράκη

Με λαμπρότητα αλλά και την παροσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Σακελλαροπούλου, θα εορταστεί φέτος η 14η Μαΐου, η επέτειος της απελευθέρωσης της Θράκης.

Με το υπ’ αριθ. 398 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Α΄277, 16-12-1998) καθιερώθηκε η 14η Μαΐου
ως δημόσια τοπική γιορτή για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, και με την υπ’ αριθ. 42/2002
Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου ορίστηκαν τα
βασικά σημεία του προγράμματος εορτασμού.

Σύμφωνα με τα ως άνω σχετικά, σας στέλνουμε συνημμένα το πρόγραμμα εορτασμού της
14ης Μαΐου – Επετείου της απελευθέρωσης της Θράκης, που αφορά τους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας. Σας γνωρίζουμε ότι, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, φέτος θα πραγματοποιηθούν με μικρό αριθμό προσκεκλημένων, σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

  • Γενικός σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, από την 8η πρωινή ώρα της 13ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2021.
  • Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινέςώρες της 13ης και 14ης Μαΐου 2021.
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-5-2021: Ομιλία για την επέτειο της απελευθέρωσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-5-2021: Δοξολογία στην έδρα κάθε Δήμου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Δήμου, τηρουμένων των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, μετά τη δοξολογία στο ναό, από Δημοτικό Σύμβουλο που ορίζεται από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έναρξη λειτουργίας ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης

editor

Δήλωση του Χρήστου Μέτιου αναφορικά με τη στήριξη της υποψηφιότητάς του ως Περιφερειάρχη ΑΜΘ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

editor

Χαλαρώνουν τα μέτρα: Επιτρέπονται συναθροίσεις έως 100 άτομα, ως την 1η Φεβρουαρίου

editor
25/04/2024 16:01