19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σε καθολικό lockdown ο οικισμός των Καστανέων του δήμου Ορεστιάδας λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Μετά την απότομη αύξηση κρουσμάτων στις Καστανιές Έβρου, η περιοχή περνά στο βαθύ κόκκινο δηλαδή σε καθολικό lockdown.

Από σήμερα το πρωί θα ισχύουν τα νέα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού για τον οικισμό των Καστανεών του Δήμου Ορεστιάδας, ενώ ο Δήμος Διδυμοτείχου με μείωση κρουσμάτων κατά 75%, περνά από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο.

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οικισμός Καστανεών θα μπει σε καθολικό lockdown, τύπου Καλύμνου. Όπως είπε, τα αποτελέσματα από τα σημερινά και τα χθεσινά τεστ είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, με το ποσοστό θετικότητας να ξεπερνά το 15%.

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τις Καστανιές είναι:

  1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).
  2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων για λόγους υγείας πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.
  3. Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery)
  4. Η αναστολή οικοδομικών εργασιών
  5. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  6. Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  7. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο άγνωστος στρατιώτης Γεώργιος Μπουκουβάλας – Σκοτώθηκε το πρώτο λεπτό της ιταλικής επίθεσης

editor

Ροδόπη: Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

editor

«H εξέγερση που άλλαξε τον κόσμο»: Αφιέρωμα της εφημερίδας Die Welt στην Ελληνική Επανάσταση

editor
19/04/2024 19:49