25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ξεκινούν οι εγγραφές & οι επανεγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης

Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης μας ενημερώνει ότι η διαδικασία εγγραφών και επανεγγραφών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει την 10/05/2021 και θα ολοκληρωθεί την 31/05/2021.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που μπορεί να ανακύψουν κατά την ιδιαίτερη αυτή χρονική συγκυρία και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων μας ενημερώνουμε για τα εξής:

Μπορείτε να αποστέλλετε τις αιτήσεις που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του δήμου Αλεξανδρούπολης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Βρεφονηπιακού της προτίμησή σας, είτε με συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική του διεύθυνση. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολία αποστολής της αίτησή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Βρεφονηπιακό Σταθμό προκειμένου να κανονιστεί ένα εξατομικευμένο ραντεβού. Αιτήσεις με δικαιολογητικά εγγραφής και επανεγγραφής θα δίνονται και από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας.

Σημείωση:
Θα θεωρούνται ολοκληρωμένες και θα εξετάζονται μόνο οι αιτήσεις που συνοδεύονται
από όλα τα δικαιολογητικά συγκεντρωτικά.

Οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής υποβάλλονται από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου
στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π. «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» Δήμου Αλεξ/πολης. Σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς εγγράφονται παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών (συμπληρωμένα την 30 η Σεπτεμβρίου) έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Β΄, ΣΤ΄ και Ζ΄ στους οποίους λειτουργούν βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη ηλικίας από 18 μηνών (συμπληρωμένα την 30 η Σεπτεμβρίου) έως 2,5 ετών.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών δικαίωμα εγγραφής και επανεγγραφής στους Σταθμούς έχουν όλα τα παιδιά, απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής παιδιών εφόσον και για όσο διάστημα πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα. Παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες, εγγράφονται στο Σταθμό εφόσον βεβαιώνεται με γνωμάτευση γιατρού κατάλληλης ειδικότητας ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Εγγραφές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους γίνονται μόνο εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και συγκεκριμένα στα τμήματα αντίστοιχης ηλικίας. Για την εγγραφή νηπίου λαμβάνεται υπόψη η διεύθυνση κατοικίας του γονέα ώστε η κατανομή των παιδιών να γίνει χωροταξικά αλλά και οι δηλώσεις προτίμησης των γονέων- κηδεμόνων στην αίτηση τους. Προς εξυπηρέτηση περισσότερων αιτήσεων μπορεί να προταθεί μετακίνηση από το σταθμό επιλογής σε σταθμό που υπάρχει κενή θέση. Απαραίτητα πρέπει να δηλώνονται τουλάχιστον δύο τμήματα προτίμησης.

Στο Ν.Π. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος» Δήμου Αλεξανδρούπολης υπάρχουν τα παρακάτω Τμήματα Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Τμήμα Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αλεξ/πολης—Λ. Δημοκρατίας 357, τηλ. 25510-89970, mail: apsalexpolis@gmail.com
Τμήμα Β΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αλεξ/πολης—Φυλής 17, τηλ. 25510-27201, mail: bpsalexpolis@gmail.com
Τμήμα Γ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αλεξ/πολης—Τέρμα Αλαμάνας-ΟΕΚ Αμπελάκια, τηλ. 25510-23982, mail: gpsalexpolis@gmail.com
Τμήμα Δ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αλεξ/πολης—Απαλός, τηλ.25510-45444
Τμήμα ΣΤ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αλεξ/πολης—Μ. Μαρκόπουλου 4, τηλ. 25510-26790, mail: stpsalexpolis@gmail.com
Τμήμα Ζ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αλεξ/πολης—Θουκυδίδου 25, τηλ. 25510-81100, mail: zpsalexpolis@gmail.com
Τμήμα Η΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αλεξ/πολης—Τραϊανουπόλεως & Ρόδου, τηλ. 25510-31369. mail: hpsalexpolis@gmail.com
Τμήμα Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Φερών,— Γ. Παπανδρέου 1, τηλ. 25550-22301, mail:apsferes@gmail.com
Τμήμα Β΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Φερών— Έβρου-Ν. Εργατικά, τηλ. 25550-22562
Τμήμα Βρεφονηπιακού Σταθμού Πέπλου—Πέπλος, τηλ. 25550-31213

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εγκύκλιος διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κατάταξη στο Στρατό Ξηράς

editor

Δήλωση του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνών ΑΜΘ Χρ. Γιορδαμλή για το νέο Αναπτυξιακό νόμο

editor

Ξεκινά το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αλεξανδρούπολης, 4ο AXD Film Festival

editor
25/04/2024 13:30