24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αυτό είναι το πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού & του φασισμού

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Για τον εορτασμό της ημέρας λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ορίζουμε γενικά τα εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2021.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 1119/22.03.2021 άρθρο μόνο σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVIS-19 στο σύνολο της Επικράτειας», οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων.

08:00 Επίσημη Έπαρση της σημαίας στο Ηρώο της πόλης
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων
10:40 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ.
Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος, στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

19:50 Υποστολή της σημαίας στο Ηρώο της πόλης Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ. Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης.
Τελετάρχες ορίζονται οι: Αθανάσιος Χριστοδουλάκης, Ευγενία Εξακοΐδου (κιν. 6936924079). Εθελοντική συμμετοχή στην εκφώνηση Ειρήνη Τσακίρη.

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 ομοίως και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κλεμμένο αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη

editor

Κορονοϊός: Πρώτος σε κρούσματα παραμένει ο Έβρος στην Περιφέρεια ΑΜΘ – Δωρεάν rapid test στα Ρίζια Ορεστιάδας

editor

Εκλογές 25 Ιουνίου: Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο, έρχεται σίγουρα ο Νίκος Δένδιας

editor
24/04/2024 23:46