23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κατανυκτικές στιγμές βίωσαν οι πιστοί στην Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου (video)

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας πραγματοποιήθηκε η χθεσινή Ακολουθία των Αγίων Παθών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει όλη η Ελλάδα καθώς πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία και προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο. Τόσο ο καιρός όσο η όλη κατάσταση δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό.

Εμείς βρεθήκαμε στο χώρο της εκκλησίας και καταγράψαμε πανέμορφες και κατανυκτικές εικόνες που δείχνουν το μεγαλείο της χθεσινής ημέρας.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου μας συγκλόνισε παρουσιάζοντάς μας τη Σταύρωση του Θεανθρώπου, με την συνοδεία ψαλμών των Ιερέων.

Εχτές εψάλλησαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια όπου περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση.

Ακολουθεί βίντεο μέσα από την κάμερα του e-evros.gr από την αποκαθήλωση του Χριστού στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου:

Πηγή: e-evros.gr

 

 

Related posts

Στ. Κελέτσης: Προχωράμε άμεσα σε ένα ολιστικό σχέδιο για την ανασύνταξη της οικονομίας και του Περιβάλλοντος στον Έβρο

editor

Αν. Δημοσχάκης: Η επίλυση του ζητήματος στέγασης της ΠΑΟΝΕ έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα

editor

Το Δ’ Σώμα Στρατού ανακοίνωσε βολές με πραγματικά πυρά

admin
23/04/2024 13:59