17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κατανυκτικές στιγμές βίωσαν οι πιστοί στην Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου (video)

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας πραγματοποιήθηκε η χθεσινή Ακολουθία των Αγίων Παθών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει όλη η Ελλάδα καθώς πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία και προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο. Τόσο ο καιρός όσο η όλη κατάσταση δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό.

Εμείς βρεθήκαμε στο χώρο της εκκλησίας και καταγράψαμε πανέμορφες και κατανυκτικές εικόνες που δείχνουν το μεγαλείο της χθεσινής ημέρας.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου μας συγκλόνισε παρουσιάζοντάς μας τη Σταύρωση του Θεανθρώπου, με την συνοδεία ψαλμών των Ιερέων.

Εχτές εψάλλησαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια όπου περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση.

Ακολουθεί βίντεο μέσα από την κάμερα του e-evros.gr από την αποκαθήλωση του Χριστού στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου:

Πηγή: e-evros.gr

 

 

Related posts

Αν. Δημοσχάκης: Ευχαριστώ από καρδιάς τους Εβρίτες που στήριξαν τη ΝΔ κι ανέδειξαν εκ νέου για Κυβερνήτη της Χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη

editor

Σαμοθράκη: Πήγε στη Γριά Βάθρα με μια ιδιαίτερη “σοκολάτα” στο… βαζάκι!

editor

Εκδηλώσεις εορτασμού της Αγίας Κυριακής στα Κόμαρα Τριγώνου

editor
17/07/2024 19:12