19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

16 μήνες παράταση πήρε το έργο του Δημοτικού σφαγείου στις Φέρες

Ανακοινώθηκε και επίσημα μέσα από το πρόγραμμα Διαύγεια, η παράταση των εργασιών που αφορούν το έργο του Δημοτικού σφαγείου στις Φέρες του Έβρου.

Το 2023 αισιόδοξα θα δούμε την ολοκλήρωση του.

Συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου 2021,  ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30 και στο Δημοτικό Κατάστημα, η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Διοικητικής Mεταρρύθμισης και Οικονομικών υπηρεσιών κ. Γεώργιος Κιζιρίδης, εισηγήθηκε το 13ο θέμα της τότε ημερήσιας διάταξης «Παράταση προθεσμίας κατασκευής του έργου: “EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ”».

Σύμφωνα λοιπόν με τη σύμβαση, η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες, εκ των οποίων οι δεκαοκτώ 18 μήνες αφορούν στην κατασκευή του έργου και οι 6 μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας αποβλήτων του έργου.

Η άδεια δόμησης του Δημοτικού σφαγείου στις Φέρες, εκδόθηκε στις 13-10-2020, δηλ. με καθυστέρηση 9 μηνών και 20 ημερών μετά την προβλεπόμενη από τα συμβατικά τεύχη ημερομηνία, δίχως υπαιτιότητα του αναδόχου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 21.5 της Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων του έργου, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα στο εργοτάξιο. Οι εργασίες μεταφοράς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες έπονται της έκδοσης άδειας δόμησης, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, καθιστώντας ιδιαίτερα δυσχερή έως αδύνατη την ομαλή πρόοδο των εργασιών. Οι εν λόγω εργασίες μεταφοράς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο ανάδοχος υπέβαλε το με αρ. πρωτ. 10782/07-04-2021 έγγραφό του, εντός προθεσμίας, αίτημα χορήγησης παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου επικαλούμενος τα ανωτέρω.
Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν πάρθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή η παρακάτω απόφαση:

“Τη χορήγηση παράτασης δεκαέξι 16 μηνών για την περαίωση του έργου, “EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ”», δηλαδή μέχρι την 22-02-2023 (ήτοι περαίωση των εργασιών του έργου μέχρι την 22-09-2022 και ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας αποβλήτων μέχρι την 22-02-2023), σύμφωνα με τo άρθ. 147 του Ν4412/16”.

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Υψηλές θερμοκρασίες στη Μακεδονία και τη Θράκη

editor

Σεισμός πριν λίγο κοντά στην Αλεξανδρούπολη

editor

Τέσσερα αυτοκίνητα προσφορά των εταιριών PAPAZOGLOU AUTOGROUP, Opel Mac Motors SA και της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz παρέλαβε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

admin
19/04/2024 1:41