20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εγκαινιάστηκε το νέο σκάφος του Λιμενικού σώματος, το αβύθιστο Rafnar 1100 (video)

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολη, το νέο σκάφος του Λιμενικού σώματος, το αβύθιστο Rafnar 1100, παρουσία του μητροπολίτη κ. Άνθιμου, αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς, προέδρου του Ο.Λ.Α, διευθύνων σύμβουλο του ΟΛΑ, δκτή 12ης Μ/Κ μεραρχίας, διοικητή Αστυνομίας αλλά και άλλων ανώτατων αξιωματικών!

Τα Rafnar 1100 αποτελούν ταχύπλοα ειδικών αποστολών, με ειδική σχεδίαση που τα καθιστά αυτο-ανατρεπόμενα, παντός καιρού και αβύθιστο.

Παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης μετά από δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στις 9/4/2021.

Πρόκειται για σκάφη ισλανδικής σχεδίασης που ναυπηγούνται στην Ελλάδα από τη RAFNAR Hellas. Τα Rafnar 1100 αποτελούν ταχύπλοα ειδικών αποστολών, με ειδική σχεδίαση που τα καθιστά αυτο-ανατρεπόμενα, παντός καιρού και αβύθιστο. Διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Έτσι, το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, έχει στη διάθεσή του ένα ταχύπλοο ειδικών αποστολών, το οποίο με την ειδική του σχεδίαση, το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιμενικού ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει ότι το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης θα αποκτήσει ένα φουσκωτό σκάφος τύπου RAFNAR, που αποτελεί δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και θα διατεθεί για τις ανάγκες του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Ζ-ΜΑΚ : Η επίλεκτη μονάδα των ειδικών δυνάμεων που προστατεύει τις βραχονησίδες

editor

Συνάντηση του Πρόεδρου Δημοκρατίας με την Γιάννα Αγγελοπούλου

admin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Παρεμβάσεις βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας

admin
20/04/2024 1:02