19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Επείγουσα έκκληση για αίμα στο Διδυμότειχο

Ένας άνδρας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου και πολύ πιθανόν να χρειαστεί να ξανά πάει σύντομα για μετάγγιση, αλλά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί 30 φιάλες αίματος.

Δεν έχει σημασία η ομάδα αίματος, απλά χρειάζεται να υπάρχει εξασφαλισμένο αίμα στο νοσοκομείο. Μπορείτε να δώσετε και εσείς αίμα για τον Κωνσταντίνο Καζαντζή του Στέφανου.

Μερικά λεπτά από τη ζωή μας, σωτηρία για τη ζωή κάποιου συνανθρώπου. Λόγω ασθένειας ο κ.Κωνσταντίνος χρειάζεται την βοήθεια μας.

Μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν…

  • Είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών. Μπορείς σε ειδικές περιπτώσεις και εφόσον ο ιατρός το επιτρέπει να δώσεις αίμα εάν είσαι 17 ετών ή πάνω από 65, μάθε λεπτομέρειες.
  • Ζυγίζεις πάνω από 50kg. Στις περισσότερες περιπτώσεις εάν είσαι κάτω από 50 Kg, μπορεί να μην είναι ασφαλές να προσφέρεις αίμα.
  • Είσαι υγιής. Το αίμα από έναν άρρωστο άνθρωπο ή κάποιον που παίρνει φάρμακα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειές για αυτόν που θα το πάρει. Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή. Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας.
  • Έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.
  • Είσαι αποφασισμένος να βοηθάς τους άλλους. Τόσο απλά.

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Ξεκίνησε η λειτουργία εξυπηρέτησης του πολίτη στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφέρειας ΑΜΘ

editor

Νίκος Κοκλώνης: “Επιστρέφω τον Σεπτέμβριο”

editor

Έκτακτη επιχορήγηση 40 εκατ. ευρώ σε 119 δήμους, με απόφαση Θεοδωρικάκου – Μέσα η Ορεστιάδα

editor
19/03/2024 12:11