29 Ιανουαρίου, 2022
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το ΠΓΝΑ στο πιλοτικό Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Μικροβιακής Αντοχής

ο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα νοσηλευτικών ιδρυμάτων που επιλέχθηκαν πανελλαδικά, για την πιλοτική εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής.

Στόχος του πενταετούς εθνικού προγράμματος είναι η δημιουργία πρότυπων Ελληνικών Δημόσιων Νοσοκομείων, στους τομείς της πρόληψης και του ελέγχου των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται από το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

“Θεωρούμε τιμή και ευθύνη αυτήν την επιλογή. Ευχαριστούμε τους συντελεστές ΕΟΔΥ,4η ΥΠΕ, ΙΣΝ, CLEO,ΕΕΕΛ και υποσχόμαστε να εργαστούμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.” ανέφερε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης λίγο μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης στην οποία συμμετείχαν οι βασικοί συντελεστές υλοποίησης του προγράμματος.

Αναλυτικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΕΟΔΥ ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος και η κ. Σ. Χατζηαναστασίου Υπεύθυνη του Γραφείου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων .

Η κ. Π. Παντελίδου Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της 4ης ΥΠΕ, ο Πρόεδρος του CLEO και Καθηγητής Παιδιατρικής Επιδημιολογίας κ. Θ. Ζαούτης, οproject manager του προγράμματος και εκπρόσωπος του ΙΣΝ κ. Ι. Φαρόπουλος και ηκ. Α. Καραΐσκου Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ελέγχου Λοιμώξεων (ΕΕΕΛ) και Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος.

Εκ μέρους του ΠΓΝΑ ο Διοικητής κ. Ε. Ρούφος , ο Αν. Διοικητής κ. Χ. Γκουγκουλάκης, τα μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ) κ. Π. Παναγόπουλος Αν. Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος , κ. Μ. Πανοπούλου Αν. Καθηγήτρια Μικροβιολογίας , κ. Ν. Λεμονάκης και κ. Α. Κουτσίδου, Νοσηλευτές Επιτήρησης Λοιμώξεων και ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Α. Γκουτζιβελάκης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου παρέδωσε στο 219 ΚΙΧΝΕ υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του στρατεύματος στον Έβρο

admin

Ορεστιάδα: Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ – Έκλεισαν οι επικίνδυνες ρωγμές στο δρόμο Δίκαια-Σπήλαιο

editor

Μειωμένος ΦΠΑ: Φθηνότερα από σήμερα (20/5) χιλιάδες τρόφιμα – Σε προϊόντα πέφτουν οι τιμές

admin